Κοινωνία

31 Δεκεμβρίου 2021 14:26

Κορονοϊός - Εστίαση: συλλήψεις και πρόστιμα για υπέρβαση ωραρίου

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι για την τήρηση των νέων μέτρων που ισχύουν στην εστίαση, ενώ συνεχίζονται και οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων.

 

Σε 83.563 ανήλθαν οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, χθες, Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, ενώ οι 38.312 διενεργήθηκαν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Πραγματοποιήθηκαν 8 συλλήψεις, ανεστάλη η λειτουργία 11 καταστημάτων, ενώ επιβλήθηκαν 465 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, τα αποτελέσματα των ελέγχων, έχουν ως εξής:

465 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και συναφείς παραβάσεις, ενώ επιβλήθηκαν 460 πρόστιμα των 300 ευρώ και 5 των 150 ευρώ, ως εξής:

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας και συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων.

Συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

Στη Δυτική Μακεδονία,

Στη Θεσσαλονίκη,

Στο Νότιο Αιγαίο,

Στην Κρήτη,

Στα Ιόνια Νησιά,

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

Στη Στερεά Ελλάδα,

Στη Δυτική Ελλάδα,

Στην Πελοπόννησο

Στη Θεσσαλία, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από την Κρήτη

Κατεχάκη: Τροχαίο με δύο νεκρούς νέους

Κορονοϊός – νέα μέτρα: τι ισχύει για delivery και take away