Αποκάλυψε σε ραδιοφωνική συνέντευξη τα “βρώμικα κόλπα” που χρησιμοποίησε στη διάρκεια πρόσφατου ματς Κυπέλλου.
Ο αποκλεισμός της Εστουδιάντες στο Κύπελλο από την “άσημη” Πασίφικο, που αγωνίζεται στις μικρές κατηγορίες της Αργεντινής, ήταν αναμφίβολα μία τεράστια έκπληξη.
Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη, όμως, έχουν προκαλέσει τα “βρώμικα κόλπα” που παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε στη διάρκεια του ματς, ένας αμυντικός της Πασίφικο, προκειμένου να εκνευρίσει τους αντιπάλους του.
Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Φεντερίκο Αλέντε ομολόγησε ότι τρυπούσε με βελόνες τους επιθετικούς της Εστουδιάντες, οι οποίοι μάταια διαμαρτύρονταν στον διαιτητή της αναμέτρησης.
Η “παλιά συνταγή” ανήκε στον Κάρλος Μπιλάρδο, τον προπονητή που οδήγησε την Εθνική Αργεντινής στην κατάκτηση του Μουντιάλ του 1986.
Ο Βραζιλιάνος αμυντικός Μπράνκο είχε καταγγείλει πως κάποιος από το επιτελείο του Μπιλάρδο του είχε δώσει ένα μπουκάλι με μολυσμένο νερό, που τον έβγαλε “νοκ-άουτ” στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990. Ο Μπιλάρδο έχει κατηγορηθεί εξάλλου ότι ως ποδοσφαιριστής χρησιμοποιούσε βελόνες για να εκνευρίζει τους αντιπάλους του.
Η ομολογία του Αλέντε προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Αργεντινή και πιθανότατα θα προκαλέσει τη βαριά τιμωρία του ποδοσφαιριστή. Ήδη η διοίκηση της Πασίφικο προανήγγειλε ότι θα τον διώξει επειδή δυσφήμησε τον σύλλογο.