Οικονομία

26 Ιουνίου 2024 07:17

Μύκονος: Λουκέτο για απόδειξη 1000 ευρώ που... δεν κόπηκε ποτέ

"Πλούσια" είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας σε περιοχές της Αθήνας, της Πιερίας και της Μυκόνου.

 

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν, κατά το τετραήμερο από 20 έως 23 Ιουνίου 2024, έλεγχοι σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τη διαπίστωση παραβάσεων της εργατικής – ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε συνολικά -17- επιχειρήσεις σε περιοχές της Αθήνας, της Μυκόνου και της Πιερίας, ενώ σε μία εξ’ αυτών διαπιστώθηκε παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, για την οποία προβλέπεται αναστολή λειτουργίας για 48 ώρες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε:

Σε περιοχές της Αθήνας:

Σε περιοχές της Μυκόνου:

Σε περιοχές της Πιερίας:

Για τις ανωτέρω περιπτώσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α., Σ.ΕΠ.Ε.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρέθυμνο: Μεγάλη φωτιά στα Ακούμια (εικόνες)

Τζούλιαν Ασάνζ: Επιστρέφει στην Αυστραλία ο ιδρυτής του WikiLeaks (εικόνες)

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η έναρξη της δίκης, τα δύο αδέλφια και το έμβασμα