Νίκησε την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σερβία, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και έβαλε ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για τη συνέχεια.
Καλύτερο …ποδαρικό στο “Eurobasket 2017” δε θα μπορούσε να ονειρευτεί η Εθνική Γυναικών.
Στην πρεμιέρα της στη διοργάνωση, που διεξάγεται στην Τσεχία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σημείωσε ιστορική νίκη με 69-60 επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Σερβίας, στο πλαίσιο του Γ΄ Ομίλου.
Πρώτη σκόρερ της ελληνικής ομάδας ήταν η Σπανού με 18 πόντους, ενώ την ακολούθησαν σε απόδοση οι Μάλτση (16 π.), Καλτσίδου (15 π.) και Σωτηρίου (12π.). Από τη Σερβία ξεχώρισε η Μιλοβάνοβιτς με 17 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 11-19, 30-35, 51-53, 60-69
Σερβία: Ράντοτσαϊ, Πέτροβιτς, Τσάντο 4, Κρνιτς, Γιοβάνοβιτς Ν. 12, Μιλοβάνοβιτς 17, Μάντιτς, Τσρβέντακιτς 6, Σκόριτς 5, Στάνκοβιτς, Γιοβάνοβιτς Τ. 2, Ντάμποβιτς 14.
Ελλάδα: Σταμολάμπρου, Σταμάτη, Λύμουρα, Σπυριδοπούλου 3, Μάλτση 16, Νικολοπούλου 5, Σωτηρίου 12, Κοσμά, Σπανού 18, Καλτσίδου 15, Χριστινάκη, Φασούλα.
Επόμενος αντίπαλος της “γαλανόλευκης” είναι το Σάββατο (19:00) η Σλοβενία.