Fashion

25 Ιουνίου 2024 16:40

Υπερθέαμα από την Vogue που γιόρτασε τα 100 χρόνια γαλλικής μόδας - Το εμβληματικό show στην πλατεία Vendome του Παρισιού (Photos - Video)

 

Τραγουδιστές, "χρυσά" μοντέλα και αστέρες του αθλητισμού συγκεντρώθηκαν όλοι στο Παρίσι, για ένα show υπερπαραγωγή της Vogue που γιόρταζε τα 100 χρόνια γαλλικής μόδας σε συνδυασμό με τα 100 χρόνια από την τελευταία φορά που οι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν στο Παρίσι.

Το διάσημο περιοδικό μόδας μετέτρεψε την ιστορική Place Vendome σε πασαρέλα, ενώ η κεντρική ιδέα ήταν να ταιριάξει κάθε δεκαετία της μόδας του περασμένου αιώνα – από τότε που το Παρίσι φιλοξένησε για τελευταία φορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024 – με ένα διαφορετικό άθλημα.

«Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε το θαύμα της γαλλικής μόδας. Γι' αυτό είμαι ευγνώμων για όλη την υποστήριξη της γαλλικής κοινότητας και του κόσμου της μόδας εδώ στο Παρίσι», δήλωσε η επικεφαλής της Vogue Άννα Γουίντουρ στο AFP πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Ακολουθώντας έναν αιώνα, κάθε δεκαετία αντιστοιχούσε σε έναν σχεδιαστή και μια εποχή στυλ.
Το σόου ξεκίνησε με τον Jean Paul Gaultier, ενώ το πρώτο μέρος συνδύασε την ποδηλασία με τη μόδα της δεκαετίας του 1920, συμπεριλαμβανομένων vintage φορεμάτων Chanel της εποχής, ενώ η Nakamura τραγουδούσε.

Η δεκαετία του '30 ήταν ο «στίβος» από τον Balenciaga.

Η δεκαετία του '40, η εποχή που χάρισε το μπικίνι στον κόσμο, παρουσίασε το «aquatics» του Jacquemus. Η δεκαετία του '50 είχε την υπογραφή του Dior που καθόρισε τη δεκαετία. Μάλιστα, η Κένταλ Τζένερ και η Τζίτζι Χαντίντ εμφανίστηκαν στην πασαρέλα καβάλα σε άλογα και ντυμένες με Hermes.
Η δεκαετία του '60 ήταν η εποχή της ξιφασκίας του Courreges.

Η δεκαετία του '70 ήρθε με τη χορογραφημένη «γυμναστική» του Givenchy. Η δεκαετία του '80 επικεντρώθηκε στις πολεμικές τέχνες και η δεκαετία του '90 στο ποδόσφαιρο,.

Οι πανηγυρισμοί κορυφώθηκαν όταν οι αδελφές Γουίλιαμς εμφανίστηκαν για το τμήμα «τένις» και το φινάλε περιελάμβανε breakdance.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο:


Aya nakamura being escorted by Jean Paul Gaultier at the vogue world in one of his looks from his final couture collection ss20 ?? such a dream! pic.twitter.com/YjBHJBBzzp

— sam (@pinkmochhi) June 23, 2024

Aya Nakamura performe au defile "Vogue World" sur la Place Vendome. pic.twitter.com/3YE6wn83W2

— Views (@viewsfrance) June 23, 2024

Beyonce’s ‘MY HOUSE’ being played at Vogue World in Paris pic.twitter.com/qimAqQLqti

— COWBOY CARTER Updates ?? ? (@B7Album) June 23, 2024

Sabrina Carpenter walks the runway at Vogue World in Paris. pic.twitter.com/dkYgsjkj5x

— Pop Base (@PopBase) June 23, 2024

Backstage at Vogue World 2024 photographed by Corey Tenold pic.twitter.com/HZhvElDEF8

— linda?? (@itgirlenergy) June 23, 2024

Kendall Jenner and Gigi Hadid made a grand entrance on horseback on the runway at Vogue World: Paris 2024.
pic.twitter.com/2dqjjXITGQ

— 21 (@21metgala) June 23, 2024

The 70s section of the Vogue World show with all those bright colours and flowy dresses??? pic.twitter.com/v1y0AwGiyW

— linda?? (@itgirlenergy) June 23, 2024

C’est La Vie Vogue World! Walking and dancing in the show was so much fun! ????@VogueMagazine
Custom @Givenchy
Styled by Carine Roitfeld pic.twitter.com/371tJOI4UX

— Ciara (@ciara) June 24, 2024

Katy Perry walks the runway at Vogue World Paris.

pic.twitter.com/34L8ozyrt7

— Pop Base (@PopBase) June 23, 2024

Bad Bunny performing “Titi Me Pregunto” at Vogue World: Paris 2024. ???? pic.twitter.com/49bODgzJE0

— Access Bad Bunny (@AccessBadBunny) June 23, 2024

Photo Credits: AFP FPRUM