Celebrity

Τελευταία ενημέρωση : 23 Ιουλίου 2026 09:28

Γιάννης Κρητικός: Η ιστορία πίσω από το επώνυμό του - "Προέκυψε από λάθος"

 

Ο Γιάννης Κρητικός μίλησε στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» για την ιστορία πίσω από το καλλιτεχνικό του επίθετο, την απρόσμενη ενασχόλησή του με την υποκριτική, αλλά και τα επαγγελματικά σχέδια που θα ήθελε να υλοποιήσει στο μέλλον.

Ο γνωστός μουσικός αποκάλυψε ότι το επίθετο με το οποίο έγινε γνωστός δεν ήταν μια συνειδητή επιλογή, αλλά προέκυψε από ένα τυχαίο περιστατικό κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης, όταν ήταν ακόμη παιδί.

Διαβάστε επίσης! Ο Γιάννης Κρητικός στο FTHIS: Το νέο του τραγούδι, η συνεργασία με τον Αντρέα Γεωργίου, η "Γη της Ελιάς" και η αποκάλυψη για το τέλος του Πότη

«Το επίθετο, όπως έχω πει, προέκυψε από λάθος. Ο Νίκος ο Νομικός, τα πρώτα μου χρόνια στην Αθήνα, ήταν σε μια μπουάτ και είχαν φτιάξει ένα σχήμα με τον Μιχάλη Δημητριάδη. Εγώ, ως πιτσιρικάς, συμμετείχα και στη φωτογράφιση, κρατώντας τη λύρα. Ρωτούσαν “πώς λένε το παιδί με τη λύρα;” και είπαν “ο Γιάννης ο Κρητικός”. Λέω “παιδιά, δεν είμαι ο Πάριος για να με γράφετε ο Γιάννης ο Κρητικός”. Εδώ και 23 χρόνια, όμως, με λένε Γιάννη Κρητικό. Τσαγκαράκης είναι το κανονικό μου επίθετο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος στάθηκε και σε ένα από τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα του, λέγοντας πως η κρητική «κουζουλάδα» είναι κάτι που τον συνοδεύει από μικρή ηλικία και δεν πρόκειται να αλλάξει.

«Με χαρακτηρίζει η κουζουλάδα, η τρέλα που τη φέρω από μικρή ηλικία. Δεν μπορώ να την αποβάλω από πάνω μου και, ακόμη και στα άσχημά μου, βγαίνει ένα κομμάτι τρέλας, κουζουλάδας», είπε.

Αναφερόμενος στην υποκριτική, εξήγησε ότι δεν ήταν ένας χώρος που είχε σχεδιάσει να ακολουθήσει, αλλά προέκυψε μετά τη νίκη του στο «Your Face Sounds Familiar», όταν άρχισε να δέχεται προτάσεις για θεατρικές συνεργασίες.

«Η υποκριτική προέκυψε από σπόντα. Ήταν το 2016, μετά τη νίκη μου στο YFSF. Είχα μια πρόταση από τη Βασιλική Ανδρίτσου, με την οποία κάναμε ένα μουσικοθεατρικό σε ένα μαγαζί στο Γκάζι. Έπειτα ήρθε η πρόταση από τον Αλέξανδρο Ρήγα και μου έδωσε έναν όμορφο ρόλο στις “Εκκλησιάζουσες”, το 2018», αποκάλυψε.

Παρότι έχει αποκτήσει εμπειρία στη σκηνή, ο Γιάννης Κρητικός παραδέχθηκε ότι εξακολουθεί να νιώθει περισσότερο μουσικός παρά ηθοποιός.

«Όποτε βρίσκομαι στο υποκριτικό κομμάτι, λέω “τι δουλειά έχω εγώ εδώ; Εγώ λύρα παίζω”. Έχω κάνει σεμινάρια υποκριτικής, αλλά δεν έχω κάνει μαθήματα. Δηλώνω εμπειροπράκτης», σημείωσε.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την τηλεοπτική παρουσίαση, διευκρινίζοντας πως θα τον ενδιέφερε μόνο ένα ψυχαγωγικό πρότζεκτ με ιδιαίτερο χαρακτήρα.

«Θα με ενδιέφερε ένα σόου, όπως έκανε παλαιότερα ο Βλάσσης Μπονάτσος ή ο Φερεντίνος, που έκανε φάρσες. Η παρουσίαση ως παρουσίαση, όχι ακριβώς», ανέφερε ο Γιάννης Κρητικός.

 Δείτε επίσης-

Δείτε το απόσπασμα του βίντεο: 0:29-5:13

Πηγή φωτογραφίας: Papadakis Press