Καζάν Ντιπί του Σπύρου - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 103

Παρασκευή 14/06/19 17:46

Καζάν Ντιπί του Σπύρου - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 103

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (20 λεπτά προετοιμασία και 6 ώρες ψυγείο)

Υλικά Συνταγής

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 3 κουταλιές σούπας νισεστέ
  • 2 βανίλιες
  • 3 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε 500 ml γάλα, ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, το νισεστέ και 2 βανίλιες και ξεκινάμε να το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μείγμα.
  3. Μόλις πάρει το μείγμα μας την μορφή που θέλουμε το ρίχνουμε στο κατσαρόλι με το γάλα και την ζάχαρη και ξεκινάμε να το ανακατεύουμε.
  4. Σε ένα ταψί ρίχνουμε μέσα την άχνη ζάχαρη και το τοποθετούμε σε ένα αναμμένο γκαζάκι μέχρι αυτή να καραμελώσει.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί. Το αφήνουμε στο γκαζάκι από την μία μεριά μέχρι να δούμε να καραμελώνει στις άκρες και μετά το βάζουμε και από την άλλη μεριά.
  6. Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για 6 ώρες.