Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (35 λεπτά προετοιμασία και 15 λεπτά ψήσιμο)
Υλικά Συνταγής
- 1 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ. πάπρικα καπνιστή
- 200 ml ελαιόλαδο
- 50 γρ. ρίγανη
- 50 γρ. αλάτι
- Αγγούρι σε φέτες
- Καρότο ψιλοκομμένο
- Μπάρμπεκιου σως
Εκτέλεση Συνταγής
- Βουτάμε το συκώτι στο γάλα και το αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε το συκώτι και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
- Ρίχνουμε πάνω στο συκώτι πάπρικα.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει.
- Μόλις το λάδι είναι έτοιμο, ρίχνουμε το συκώτι και προσθέτουμε το αλάτι.
- Γυρνάμε το συκώτι σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να ψηθεί και από τις δυο πλευρές.
- Σερβίρουμε με αγγούρι καρότο και μπάρμπεκιου σως