Μπιφτέκια κοτόπουλο με ρύζι του Μίλτου - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 102

Παρασκευή 14/06/19 17:40

Μπιφτέκια κοτόπουλο με ρύζι του Μίλτου - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 102

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (15 λεπτά προετοιμασία και 10 λεπτά μαγείρεμα)

Υλικά Συνταγής

  • 1 κρεμμύδι
  • 9 κ.σ. ελαιόλαδο (2 κ.σ. + 5 κ.σ. + 2 κ.σ.)
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. ψωμί του τοστ
  • 1 κ. γ. ζάχαρη
  • ? ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 κύβο κοτόπουλο
  • 1 γεμάτη κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 5-6 κλ. θυμάρι
  • 1/2 κιλό κιμά κοτόπουλο
  • 1 αυγό
  • 250 γρ. Ρύζι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  2. Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  3. Ρίχνουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη για να καραμελώσει ελαφρά.
  5. Όταν το κρεμμύδι έχει μαραθεί και πάρει ελαφρύ χρώμα το αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  6. Κόβουμε σε κομμάτια τις φέτες ψωμιού και τις βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τον κύβο, την καπνιστή πάπρικα, το θυμάρι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
  7. Δεν το χτυπάμε πάρα πολύ και γίνει σαν ζυμάρι.
  8. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το μείγμα με το ψωμί, τον κιμά, 5 κ.σ. ελαιόλαδο, το αυγό, αλάτι και πιπέρι (αν θέλουμε) και αναμειγνύουμε καλά με τα χέρια μας.
  9. Βάζουμε ένα τηγάνι απλό ή με ραβδώσεις σε μέτρια φωτιά να κάψει και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  10. Πλάθουμε 5 μπιφτέκια, περίπου 150 γρ. το καθένα και τα βάζουμε στο τηγάνι να ψηθούν για 4 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά. Μπορούμε αν θέλουμε να τα ψήσουμε στον φούρνο στους 200-220 ° C στον αέρα για 15-20 λεπτά.
  11.  Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
  12. Σερβίρουμε με ρύζι, σοταρισμένα λαχανικά, μυρωδικά της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.