Παστίτσιο του Χρήστου - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 99

Παρασκευή 07/06/19 17:22

Παστίτσιο του Χρήστου - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 99

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (1 ώρα προετοιμασία και  50 ώρα  ψήσιμο)

Υλικά Συνταγής ( για την μπεσαμέλ)

  • 100 γραμμ. βούτυρο
  • 100 γραμμ. αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 2 γαρίφαλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι

Υλικά Συνταγής

  • 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι
  • 800 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γραμμ. ντο ματάκια κονκασέ
  • 1 κ γλ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής  (για τον κιμά)

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά, απλώνοντάς τον με κουτάλα
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το καρότο και σοτάρουμε επιπλέον για 2΄-3΄, μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το δαφνόφυλλο και το ξύλο κανέλας. Αφήνουμε την κανέλα ν’ αρωματίσει για 5΄ τον κιμά και την αφαιρούμε.
  3. Σκεπάζουμε τον κιμά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20΄ μέχρι να πιει τα υγρά του τελείως.

Εκτέλεση Συνταγής  ( για την μπεσαμέλ)

4. Καρφώνουμε τα γαρίφαλα στο κρεμμύδι και το βάζουμε με το γάλα σε κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθούν.
5. Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
6. Προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να ψηθεί το αλεύρι.
7. Αφαιρούμε το κρεμμύδι από το γάλα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
8. Ρίχνουμε μέσα λίγο ζεστό γάλα και με σύρμα ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι.
9. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα.
10. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να δέσει και να πήξει ανακατεύοντας τακτικά με το σύρμα. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.

  Εκτέλεση Συνταγής  ( για το παστίτσιο)

  • Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε.
  • Τα ρίχνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί.
  • Πασπαλίζουμε τα μακαρόνια με λίγο κεφαλοτύρι.
  • Αδειάζουμε τον κιμά πάνω στα μακαρόνια.
  • Περιχύνουμε την μπεσαμέλ από πάνω .
  • Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και το βάζουμε στον φούρνο για 50’ λεπτά στους 180 βαθμούς.