Γαρίδες κανταΐφι με γλυκόξινη σάλτσα του Λεωνίδα - Ορεκτικό - Επεισόδιο 98

Παρασκευή 07/06/19 17:16

Μερίδες 5

Γαρίδες κανταΐφι με γλυκόξινη σάλτσα του Λεωνίδα - Ορεκτικό - Επεισόδιο 98

Χρόνος παρασκευής (15 λεπτά προετοιμασία 60 λεπτά παρασκευή )

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ γαρίδες καθαρισμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ φύλλο κανταΐφι
  • 100 γρ ελαιόλαδο για το άλειμμα
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Υλικά συνταγής ( για την σάλτσα)

  • χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1κ.γ. μπούκοβο
  • 60 γρ. μέλι
  • 75 γρ. βαλσάμικο ξίδι με ρόδι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε
  2. Απλώνουμε μία λεπτή λωρίδα από το κανταΐφι στον πάγκο μας και τυλίγουμε τη μία γαρίδα.
  3. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και σφίγγουμε τη γαρίδα ρολάροντας τη πάνω στον πάγκο εργασίας μας.
  4. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι γαρίδες και το κανταΐφι
  5. Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα ταψί καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά για να σφίξουν.
  6. Για την σάλτσα τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι, το μπούκοβο, το μέλι, το βαλσάμικο, το ρόδι και αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση.
  7. Για τις γαρίδες τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να κάψει, θέλουμε η θερμοκρασία να φτάσει στους 180ο
  8. Παίρνουμε λίγες γαρίδες σε μία τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε πολύ αργά μέσα στο καυτό λάδι για να μην ανοίξουν
  9. Τηγανίζουμε 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσίσει το κανταΐφι

10. Βάζουμε τις γαρίδες σε πιατέλα  με απορροφητικό χαρτί να φύγει το λάδι και σερβίρουμε με λίγη μακαρονοσαλάτα από πένες.