Χοιρινό λεμονάτο με πατάτες και ρύζι μπασμάτι της Φανής - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 97

Παρασκευή 07/06/19 17:13

Χοιρινό λεμονάτο με πατάτες και ρύζι μπασμάτι της Φανής - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 97

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (2 ώρες προετοιμασία και  1 ώρα  ψήσιμο)

Υλικά Συνταγής

  • 1 ½ κιλό χοιρινό σπάλα άπαχο
  • καλαμποκέλαιο
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ κούπα κρασί λευκό
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 4 λεμόνια
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • ½ κιλό ρύζι μπασμάτι

Εκτέλεση Συνταγής 

  1. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις περνάμε από το τηγάνι
  2. Βράζουμε το ρύζι
  3. Βάζουμε ελάχιστο λάδι στην κατσαρόλα μας, ρίχνουμε το κρέας και το θωρακίζουμε,
  4. Κατόπιν ρίχνουμε το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει και σβήνουμε με το κρασί
  5. Προσθέτουμε νερό μέχρι σκεπάσει το κρέας, ρίχνουμε το μπαχάρι, το βούτυρο, το αλάτι και τα πιπέρι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 ώρες
  6. Όταν δούμε ότι το κρέας έχει μαλακώσει, προσθέτουμε τις πατάτες που έχουμε περάσει από το τηγάνι για να ψηθούν εντελώς με το κρέας
  7. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε και το στημένο λεμόνι και το αφήνουμε να βράσει 4-5 λεπτά ακόμα
  8. Το σερβίρουμε με το ρύζι.