Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (2 ώρες προετοιμασία και 1 ώρα ψήσιμο)
Υλικά Συνταγής
- 1 ½ κιλό χοιρινό σπάλα άπαχο
- καλαμποκέλαιο
- 1 κρεμμύδι
- ½ κούπα κρασί λευκό
- 5 κόκκους μπαχάρι
- 4 λεμόνια
- 3 κουταλιές βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 μεγάλες πατάτες
- ½ κιλό ρύζι μπασμάτι
Εκτέλεση Συνταγής
- Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις περνάμε από το τηγάνι
- Βράζουμε το ρύζι
- Βάζουμε ελάχιστο λάδι στην κατσαρόλα μας, ρίχνουμε το κρέας και το θωρακίζουμε,
- Κατόπιν ρίχνουμε το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει και σβήνουμε με το κρασί
- Προσθέτουμε νερό μέχρι σκεπάσει το κρέας, ρίχνουμε το μπαχάρι, το βούτυρο, το αλάτι και τα πιπέρι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 ώρες
- Όταν δούμε ότι το κρέας έχει μαλακώσει, προσθέτουμε τις πατάτες που έχουμε περάσει από το τηγάνι για να ψηθούν εντελώς με το κρέας
- Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε και το στημένο λεμόνι και το αφήνουμε να βράσει 4-5 λεπτά ακόμα
- Το σερβίρουμε με το ρύζι.