Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (15 λεπτά προετοιμασία και 2 ώρες στο ψυγείο)
Υλικά Συνταγής
- 500 γρ. αλεύρι
- 3 αβγά
- 250 γρ. βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 100 γρ. κακάο σκόνη
Εκτέλεση Συνταγής
- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
- Ρίχνουμε σιγά σιγά τα αβγά
- Μόλις ανακατευτούν καλά προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά μαζί με και την βανίλια και στο τέλος το κακάο
- Εάν είναι σκληρό πολύ το μείγμα από το κακάο βάζουμε ελάχιστο γάλα φρέσκο
- Το ψήνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα για 40 λεπτά στον αέρα
- Όταν κρυώσει το κόβουμε στην μέση και σε ένα ποτήρι ή μπολάκι στρώνουμε μία βάση κέικ λίγο πραλίνα και φράουλες που είναι κομμένες σε φέτες, στην συνέχεια πάλι κέικ και από πάνω σαντιγί
- Γαρνίρουμε με σαντιγί και φράουλες.