Κοτόπουλο φιλέτο με λαχανικά, σάλτσα από τέσσερα τυριά και ρύζι με πιπεριές και κουρκουμά της Δήμητρας - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 96

Παρασκευή 07/06/19 17:09

Κοτόπουλο φιλέτο με λαχανικά, σάλτσα από τέσσερα τυριά και ρύζι με πιπεριές και κουρκουμά της Δήμητρας - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 96

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (2 ώρες προετοιμασία και  1 ώρα  ψήσιμο)

Υλικά Συνταγής

  • 5 φιλέτα κοτόπουλο
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • μανιτάρια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φασκόμηλο
  • φέτα
  • ροκφόρ
  • ρεγκάτο
  • κρέμα γάλακτος
  • λίγο φρέσκο γάλα
  • κουρκουμά
  • 1 κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση Συνταγής 

  1. Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο και το περνάμε  από το φασκόμηλο
  2. Κόβουμε τα λαχανικά σε στίκς και τα μανιτάρια σε φέτες
  3. Γεμίζουμε τα φιλέτα με τα λαχανικά, τα τυλίγουμε, τα καρφώνουμε με οδοντογλυφίδες, τα τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι για να τα θωρακίσουμε και μετά τα βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ψηθούν καλά
  4. Ξεκινάμε να φτιάχνουμε την σάλτσα αφού βάλουμε σε ένα τηγάνι λάδι, την φέτα και το μπλε τυρί για να λιώσουν
  5. Προσθέτουμε το γάλα για να ομογενοποιηθούν, αλάτι, πιπέρι, φασκόμηλο και μετά ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατευτούμε
  6. Όταν αρχίζει να βράζει ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά αφού τα έχουμε τρίψει και ανακατεύουμε, προσοχή η σάλτσα να μην δέσει πολύ
  7. Σερβίρουμε με ρύζι ρίχνοντας από πάνω την σάλτσα τυριών