Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής ( 10’ προετοιμασία και 20’ ψήσιμο)
Υλικά Συνταγής
- 15 τεμάχια καραβίδες
- 1 πιπεριά πράσινη μέτρια
- 1 πιπεριά κόκκινη μέτρια
- 1 πιπεριά πορτοκαλί μέτρια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2-3 κουτ. σούπας πελτέ
- 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι ζάχαρη
- λίγο μαϊντανό
- λίγη κανέλα
- 1 πακέτο λαζάνια
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράσουμε τα λαζάνια.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
- Προσθέτουμε το μπελτέ, τη κανέλα, τη ζάχαρη , το χυμό ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνουμε να πάρουν βράση και μετά προσθέτουμε τις καραβίδες. Βράζουν όλα μαζί για περίπου 10'.
- Ρίχνουμε τα λαζάνια στη κατσαρόλα, ανακατεύουμε προσθέτουμε το βούτυρο.
- Για το σερβίρισμα ρίχνουμε λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο