Κρέπες με ζαμπόν της Ευδοξίας - Ορεκτικό - Επεισόδιο 95

Παρασκευή 31/05/19 16:56

Κρέπες με ζαμπόν της Ευδοξίας - Ορεκτικό - Επεισόδιο 95

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (30’προετοιμασία και  30’ ψήσιμο)

Υλικά συνταγής(για τις κρέπες)

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 500ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι 

Υλικά συνταγής (για τη μπεσαμέλ)

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα 
  • 2 αυγά 
  • 100 γρ βούτυρο 
  • μοσχοκάρυδο
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι  

Υλικά συνταγής (για τη γέμιση)

  • 100 γρ. ζαμπόν
  • 100 γρ. τυρί γκούντα
  • 1 κρέμα γάλακτος 

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Φτιάχνουμε τις κρέπες μια-μια στο τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  2. Για να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι στο βούτυρο, καβουρδίζουμε λίγο και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα. Θέλει καλό ανακάτεμα με σύρμα κάθε φορά που ρίχνουμε γάλα στο μείγμα ώστε να μην σβολιάσει το μείγμα μας.
  4. Συνεχίζουμε μέχρι να ρίξουμε όλο το γάλα και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
  5. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  6. Αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά μπορούμε να ρίξουμε τα αυγά το αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  7. Όταν κρυώσει καλά προσθέτουμε το τυρί και το ζαμπόν σε κομματάκια.
  8. Γεμίζουμε μια-μια τις κρέπες και τις βάζουνε στο πυρέξ.
  9. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και το τυρί.
  10. Το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 10'