Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής ( 3 ώρες προετοιμασία και 30 λεπτά ψήσιμο)
Υλικά Συνταγής
- 1 κιλό αλεύρι σκληρό
- 3 αυγά
- 1 κρόκος αυγού
- 250 γρ. βούτυρο λειωμένο
- 1 κιλό πραλίνα
- τριμμένο μπισκότο
- 250 γρ. γάλα
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 βανίλιες
- 1 μαγιά
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κουτ.γλυκού αλάτι
- παγωτό της αρεσκείας σας
Εκτέλεση Συνταγής
- Ενεργοποιούμε τη μαγιά ανακατεύοντας τη με λίγη ζάχαρη και νερό. Τη ζυμώνουμε καλά με τα χέρια.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τα αυγά, το βούτυρο, το γάλα, τις ζάχαρες, τις βανίλιες και το αλάτι και ζυμώνουμε καλά, μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη.
- Την αφήνουμε 2 ώρες σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
- Ανοίγουμε με το πλάστη 4 στρογγυλά φύλλα, πάχους 3-4 εκ.
- Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζουμε το πρώτο φύλλο και απλώνουμε τη πραλίνα και το τριμμένο μπισκότο.
- Κάνουμε το ίδιο και στα 2 επόμενα φύλλα.
- Βάζουμε στο κέντρο ένα μικρό ποτήρι και κόβουμε σε 16 κομμάτια όπως κόβεται η πίτσα.
- Στρίβουμε 2 φορές το κάθε κομμάτι, το ένα αριστερά και το άλλο δεξιά.
- Τα αλείφουμε με λίγο γάλα και ένα κρόκο αυγού.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με παγωτό της αρεσκείας μας.