Mix κρεάτων στη γάστρα με πατάτες baby του Γιώργου - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 94

Παρασκευή 31/05/19 16:53

Mix κρεάτων στη γάστρα με πατάτες baby του Γιώργου - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 94

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (30’ προετοιμασία και 3 ώρες ψήσιμο)

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 1 κιλό κοτόπουλο
  • 1 κιλό χοιρινό
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • 4 πράσινες πιπεριές
  • 2 καρότα
  • 2 σέλερι
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
  • 2 κουτ.γλυκού σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 2 ντομάτες
  • 4 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 2 κιλά πατάτες baby
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτ.γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ.γλυκού θυμάρι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Κόβουμε τα κρεατικά μας σε μικρά κομμάτια, τα σοτάρουμε  και τα βάζουμε στη γάστρα.
  2. Τοποθετούμε και τα λαχανικά μας αφού κόψουμε σε μπαστουνάκια τις πιπεριές και τα καρότα και σε μικρά κομμάτια το σέλερι και τα κρεμμύδια.
  3. Προσθέτουμε το λάδι, τις ντομάτες, τη σάλτσα μπάρμπεκιου και το δεντρολίβανο.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στους 200ο για 2 ώρες με κλειστό καπάκι και 20 λεπτά με ανοιχτό στους 170ο.
  5. Βράζουμε τις πατάτες για 20 λεπτά , τις πιέζουμε με ένα κουτάλι για να σπάσουν και τις βάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε το βούτυρο, τη ρίγανη, το θυμάρι και  αλατοπιπερώνουμε. Τις ψήνουμε για 20 λεπτά στο φούρνο στο γκριλ.
  6. Σερβίρουμε μαζί το κρέας με τις πατάτες baby.