Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (15’ προετοιμασία και 15’ ψήσιμο)
Υλικά συνταγής
- 5 φέτες ψωμί χωριάτικο
- 2 πιπεριές
- 150 γρ. τυρί μετσοβόνε
- 5 φέτες σύγκλινο
- 150 γρ τυρί κρέμα
- 3 αυγά
- 3 ντομάτες
- 1 σκόρδο
- 150 γρ. γιαούρτι
- 150 γρ. μαγιονέζα
- 150 γρ. μουστάρδα
- Ξύδι μπαλσάμικο
- Μέλι
- 50 γρ ελαιόλαδο
- Λαχανάκια Βρυξελλών
Εκτέλεση Συνταγής
- Βάζουμε τα αυγά στη κατάψυξη για 6-8 ώρες. Μόλις παγώσουν καλά τα βγάζουμε, τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε φέτες και τα τηγανίζουμε.
- Σοτάρουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες και το σκόρδο.
- Τηγανίζουμε τις φέτες ψωμί 2 λεπτά από κάθε μεριά.
- Τις αλείφουμε με λίγο σκόρδο και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
- Βάζουμε πάνω στο ψωμί το τυρί κρέμα, το μετσοβόνε, το σύγκλινο, τη πιπεριά και τη ντομάτα.
- Βάζουμε τις μπρουσκέτες μας στο φούρνο, στους 180ο για 7-10 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε και τοποθετούμε από πάνω τα αυγά.
- Φτιάχνουμε τη σος μας ανακατεύοντας το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το ξύδι και το μέλι και περιχύνουμε τις μπρουσκετες μας.
- Για συνοδευτικό ζούμε τηγανιτά λαχανάκια Βρυξελλών.