Μιλφέιγ της Αγγελικής - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 68

Παρασκευή 12/04/19 19:10

Μιλφέιγ της Αγγελικής - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 68

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (30 λεπτά προετοιμασία και 4 ώρες ψυγείο)

Υλικά Συνταγής

  • 1 λίτρο γάλα 3,5% λιπαρά
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 6 κρόκοι αβγού
  • 270 γρ. ζάχαρη
  • 1 φασόλι βανίλιας
  • 100 γρ. βούτυρο
  • ζάχαρη άχνη
  • 1 συσκευασία κρέμα σαντιγί
  • 1 συσκευασία σφολιάτα

 

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλο το γάλα εκτός από 100 ml.
  2. Ρίχνουμε τη μισή ζάχαρη στην κατσαρόλα και ένα στικ βανίλιας με τους σπόρους του.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  4. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη.
  5. Παίρνουμε ένα σύρμα και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
  6. Ρίχνουμε τα 100ml γάλα και το κορν φλαμούρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  7. Μόλις βράσει το μείγμα της κατσαρόλας προσθέτουμε σε δόσεις με μια κουτάλα στο μπολ, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
  8. Μόλις ρίξουμε όλο το μείγμα στο μπολ, το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σφίξει η κρέμα μας.
  9. Βγάζουμε από την φωτιά και δοκιμάζουμε, δεν πρέπει να νιώθουμε γεύση από το κορν φλαουρ.

10. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

11. Αδειάζουμε κρέμα σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με μία μεμβράνη φροντίζοντας να ακουμπάει επάνω στην κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες

12. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο στον αέρα.

13. Απλώνουμε τις σφολιάτες μας στην επιφάνεια εργασίας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη από την μία πλευρά έτσι ώστε να καραμελώσει όταν την ψήσουμε και να μην απορροφήσει υγρασία από την κρέμα.

14. Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στην σφολιάτα μας.