Χοιρινό ψαρονέφρι με λιαστή ντομάτα, προσούτο και ρύζι της Αγγελικής - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 68

Παρασκευή 12/04/19 19:09

Χοιρινό ψαρονέφρι με λιαστή ντομάτα, προσούτο και ρύζι της Αγγελικής - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 68

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (30 λεπτά προετοιμασία και 15 λεπτά ψήσιμο)

Υλικά Συνταγής

  • 800 γρ χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 112 γρ. ψιλοκομμένο προσούτο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φασκόμηλο
  • 100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
  • λάδι
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • ½ κ. γ. πιπέρι
  • ? κ. γ. αλάτι
  • 500 γρ. ρύζι κίτρινο

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία
  2. Ρίχνουμε το κρέας και το ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.
  3. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο καλύπτοντάς το με αλουμινόχαρτο.
  4. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το προσούτο, το φασκόμηλο  και το κρεμμύδι.
  5. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει
  6. Προσθέτουμε και τις λιαστές ντομάτες 
  7. Ρίχνουμε το κρασί ξύνοντας με μία ξύλινη κουτάλα τον πάτο του τηγανιού μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
  8. Ανακατεύουμε μαζί με την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το αλάτι.
  9. Ξανά ρίχνουμε το κρέας στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα ελαφρά

10. Τέλος βράζουμε το ρύζι και σερβίρουμε.