Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (30 λεπτά προετοιμασία και 15 λεπτά ψήσιμο)
Υλικά Συνταγής
- 800 γρ χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε κυβάκια
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 112 γρ. ψιλοκομμένο προσούτο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φασκόμηλο
- 100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
- λάδι
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- ½ κ. γ. πιπέρι
- ? κ. γ. αλάτι
- 500 γρ. ρύζι κίτρινο
Εκτέλεση Συνταγής
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία
- Ρίχνουμε το κρέας και το ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο καλύπτοντάς το με αλουμινόχαρτο.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το προσούτο, το φασκόμηλο και το κρεμμύδι.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει
- Προσθέτουμε και τις λιαστές ντομάτες
- Ρίχνουμε το κρασί ξύνοντας με μία ξύλινη κουτάλα τον πάτο του τηγανιού μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
- Ανακατεύουμε μαζί με την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το αλάτι.
- Ξανά ρίχνουμε το κρέας στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα ελαφρά
10. Τέλος βράζουμε το ρύζι και σερβίρουμε.