Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (15 λεπτά προετοιμασία 30 λεπτά παρασκευή )
Υλικά συνταγής
- 1 μπαγκέτα
- 1 ντομάτα
- 1 αγγούρι
- 1 κρεμμύδι
- 4 μελιτζάνες
- ? του κιλού παρμεζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
- Κόβουμε μία μπαγκέτα σε πέντε κομμάτια και την αφήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου στους 150ο βαθμούς
- Σε ένα άλλο ταψί βάζουμε τις μελιτζάνες που έχουμε τρυπήσει με ένα μαχαίρι σε πολλά σημεία.
- Τις αλείφουμε με λάδι και αλάτι και τις βάζουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 1 ώρα
- Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και αφαιρούμε τη φλούδα τους
- Σε ένα μπολ τις πατάμε μέχρι να λιώσουν και να δημιουργήσουν μια παχύρευστη σάλτσα
- Σε ένα άλλο μπολ κόβουμε τις ντομάτες τα αγγούρια και το κρεμμύδι σε κυβάκια και προσθέτουμε λίγο αλάτι και λάδι
- Απλώνουμε τις πολτοποιημένες μελιτζάνες πάνω στις ψημένες μπρουσκέτες έπειτα το μείγμα με τα λαχανικά, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε.