Μιλφέιγ με καραμελωμένες φράουλες του Λεωνίδα - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 65

Παρασκευή 05/04/19 18:06

Μιλφέιγ με καραμελωμένες φράουλες του Λεωνίδα - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 65

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (45 λεπτά προετοιμασία και 1 ώρα ψυγείο)

Υλικά Συνταγής (μιλφέιγ)

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • άχνη ζάχαρη
  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. κορν φλάουερ
  • 4 αβγά
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. κρέμα
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα εσπεριδοειδών

 

Υλικά Συνταγής (καραμελωμένες φράουλες)

  • 100 γρ ζάχαρη
  • 400 γρ. φράουλες κομμένες

 

Εκτέλεση Συνταγής (φράουλες)

  1. Λιώνουμε την ζάχαρη σε καυτό τηγάνι
  2. Αφού καραμελώσει το χρώμα της ρίχνουμε τις φράουλες και ανακατεύομε συχνά μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα .
  3. Τέλος ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η μαρμελάδα .

 

Εκτέλεση Συνταγής (μιλφέιγ)

  1. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα σε μέτρια ένταση και το ξύσμα εσπεριδοειδών.
  2. Στην συνέχεια, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πάρει μία βράση.
  3. Χωριστά αναμιγνύω τα αβγά με το κορν φλάουερ.
  4. Τη σφολιάτα τη χαράζω σε μερίδες, την τρυπώ παντού με το πιρούνι για να μην παραφουσκώσει και την  ψήνω στους 180ο για 30 λεπτά και 5 λεπτά γυρισμένη από την άλλη.
  5. Βάζω λίγο βραστό γάλα στο κορν φλάουερ για να ομογενοποιηθεί και μετά το ρίχνω όλο στο γάλα όπου το βάζω πάλι στη φωτιά για να σφίξει το μείγμα.
  6. Βάζω στην κατσαρόλα από τη φωτιά και λιώνω μέσα το βούτυρο και τέλος την κρέμα.
  7. Αφού κρυώσει η κρέμα, την βάζω στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  8. Χτυπώ στο φτερό του μίξερ τη κρέμα να αφρατέψει.
  9. Απλώνω την κρέμα με σπάτουλα ή σακούλα ζαχαροπλαστικής ανάμεσα στις στρώσεις σφολιάτας.

10. Επάνω βάζω λίγη κρέμα για να σταθούν 3-4 φράουλες.

11. Πλάι στο μιλφέιγ περιχύνω τις καραμελωμένες φράουλες και πασπαλίζω με την άχνη ζάχαρη.