Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (45 λεπτά προετοιμασία και 1 ώρα ψυγείο)
Υλικά Συνταγής (μιλφέιγ)
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- άχνη ζάχαρη
- 1 λίτρο γάλα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 90 γρ. κορν φλάουερ
- 4 αβγά
- 100 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. κρέμα
- 1 βανίλια
- ξύσμα εσπεριδοειδών
Υλικά Συνταγής (καραμελωμένες φράουλες)
- 100 γρ ζάχαρη
- 400 γρ. φράουλες κομμένες
Εκτέλεση Συνταγής (φράουλες)
- Λιώνουμε την ζάχαρη σε καυτό τηγάνι
- Αφού καραμελώσει το χρώμα της ρίχνουμε τις φράουλες και ανακατεύομε συχνά μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα .
- Τέλος ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η μαρμελάδα .
Εκτέλεση Συνταγής (μιλφέιγ)
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα σε μέτρια ένταση και το ξύσμα εσπεριδοειδών.
- Στην συνέχεια, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πάρει μία βράση.
- Χωριστά αναμιγνύω τα αβγά με το κορν φλάουερ.
- Τη σφολιάτα τη χαράζω σε μερίδες, την τρυπώ παντού με το πιρούνι για να μην παραφουσκώσει και την ψήνω στους 180ο για 30 λεπτά και 5 λεπτά γυρισμένη από την άλλη.
- Βάζω λίγο βραστό γάλα στο κορν φλάουερ για να ομογενοποιηθεί και μετά το ρίχνω όλο στο γάλα όπου το βάζω πάλι στη φωτιά για να σφίξει το μείγμα.
- Βάζω στην κατσαρόλα από τη φωτιά και λιώνω μέσα το βούτυρο και τέλος την κρέμα.
- Αφού κρυώσει η κρέμα, την βάζω στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Χτυπώ στο φτερό του μίξερ τη κρέμα να αφρατέψει.
- Απλώνω την κρέμα με σπάτουλα ή σακούλα ζαχαροπλαστικής ανάμεσα στις στρώσεις σφολιάτας.
10. Επάνω βάζω λίγη κρέμα για να σταθούν 3-4 φράουλες.
11. Πλάι στο μιλφέιγ περιχύνω τις καραμελωμένες φράουλες και πασπαλίζω με την άχνη ζάχαρη.