Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (20 λεπτά προετοιμασία και 25 λεπτά ψήσιμο)
Υλικά Συνταγής
- 500 γρ ρύζι
- 5 φιλέτα κοτόπουλου (μπούτι)
- ζωμός από ένα κύβο βοδινού
- 250 γρ, τυρί κρέμα
- 250 γρ. μανιτάρια μεγάλα
- 150 γρ. μανιτάρια porcini
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 150 ml λευκό κρασί
- 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
- αλάτι
- πιπέρι
- 120 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση Συνταγής (κοτόπουλο)
- Κόβουμε τα φιλέτα σε φέτες πάχους 1,5 εκατοστών, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το ζωμό βοδινού αραιωμένο με 200ml νερό, 50 γρ. βούτυρο και δύο κλωνάρια θυμάρι.
- μόλις πάρουνε βράση τα σβήνω με 50 ml κρασί, προσθέτω 100 γρ. τυριού και ανακατεύω μέχρι να σφίξει η σάλτσα.
Εκτέλεση Συνταγής (ριζότο)
- Μουσκεύω καλά τα μανιτάρια porcini και κόβω σε φέτες τα υπόλοιπα μανιτάρια ( μεγάλα)
- Βράζω το ρύζι με 500 γρ. νερό και το αφήνω να το πιει.
- Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρω αρχικά όλα τα μανιτάρια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο λάδι και σβήνω με 100 ml λευκού κρασιού.
- Μόλις πιεί λίγο το κρασί προσθέτω το βρασμένο ρύζι, 150 γρ. κρέμα τυριού και σταδιακά ρίχνω το ζωμό κρέατος αραιωμένο με νερό έως ότου να βράσει «στο δόντι»
- Τέλος ρίχνω αλάτι και πιπέρι και το τριμμένο τυρί.