Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (20’ προετοιμασία και 2 ώρες ψήσιμο)
Υλικά Συνταγής (για ψαρονέφρι)
- 1 ½ κιλό ψαρονέφρι
- κρασί μαυροδάφνη
- χυμός τομάτας
- 1 πράσο
- 2 κονσέρβες μανιτάρια
- ξύδι
- μέλι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κύβο ζωμός λαχανικών
- 1 ανανάς
Υλικά Συνταγής (για πουρέ)
- 1 κιλό πατάτες
- 6 καρότα
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 λίτρο γάλα
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- σκόνη ζωμού λαχανικών
Εκτέλεση Συνταγής (κοτόπουλο)
- Σε μία ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψαρονέφρι το οποίο έχουμε ήδη κόψει σε ροδέλες.
- Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τον χυμό τομάτας, το πράσο, τον ανανά, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, το ξύδι και το μέλι.
- Το αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά και προς το τέλος ρίχνουμε και των ζωμό των λαχανικών.
- Παράλληλα σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν πολύ.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε γάλα και νερό και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Ρίχνουμε την πατάτα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για τον πουρέ καρότου.