Ψαρονέφρι με γλυκόξινη σάλτσα με πουρέ πατάτας και καρότου του Δημήτρη - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 63

Παρασκευή 05/04/19 17:55

Ψαρονέφρι με γλυκόξινη σάλτσα με πουρέ πατάτας και καρότου του Δημήτρη - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 63

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (20’ προετοιμασία και 2 ώρες ψήσιμο)

Υλικά Συνταγής (για ψαρονέφρι)

  • 1 ½ κιλό ψαρονέφρι
  • κρασί μαυροδάφνη
  • χυμός τομάτας
  • 1 πράσο
  • 2 κονσέρβες μανιτάρια
  • ξύδι
  • μέλι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κύβο ζωμός λαχανικών
  • 1 ανανάς

Υλικά Συνταγής (για πουρέ)

  • 1 κιλό πατάτες
  • 6 καρότα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 λίτρο γάλα
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σκόνη ζωμού λαχανικών

Εκτέλεση Συνταγής (κοτόπουλο)

  1. Σε μία ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψαρονέφρι το οποίο έχουμε ήδη κόψει σε ροδέλες.
  2. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τον χυμό τομάτας, το πράσο, τον ανανά, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, το ξύδι και το μέλι.
  3. Το αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά και προς το τέλος ρίχνουμε και των ζωμό των λαχανικών.
  4. Παράλληλα σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν πολύ.
  5. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε γάλα και νερό και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  6. Ρίχνουμε την πατάτα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  7. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για τον πουρέ καρότου.