Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (15’ προετοιμασία 30’ ψήσιμο )
Υλικά συνταγής (για ζύμη)
- 180 γρ αλεύρι
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 κρόκο αβγού
- αλάτι
Υλικά συνταγής (για γέμιση)
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 100 ml γάλα
- 1 αβγό
- 50 γρ κορν φλαουερ
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- 3 φέτες μπέικον καπνιστό
- 100 γρ. κεφαλογραβιέρα
Εκτέλεση Συνταγής
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε στον πάγκο σε σχήμα σιντριβάνι.
- Προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους, τον κρόκο του αβγού, αλάτι και νερό μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Κόβουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε ελαφρώς.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μία μπασίνα.
- Ανοίγουμε την ζύμη και την φορμάρουμε σε τσέρκι που έχουμε βουτυρώσει.
- Την τρυπάμε ελαφριά, την σκεπάζουμε με λαδόκολλα προσθέτοντας κάποιο βάρος από πάνω και την προψήνουμε για 10 λεπτά στους 180ο
- Αφαιρούμε την λαδόκολλα με το βάρος και γεμίζουμε με όλα τα υλικά της γέμισης.
- Τέλος προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα και ψήνουμε στους 160ο για 25-30 λεπτά.