Κις λορέν με μπέικον και κρέμα γάλακτος του Δημήτρη - ορεκτικό - Επεισόδιο 63

Παρασκευή 05/04/19 17:54

Κις λορέν με μπέικον και κρέμα γάλακτος του Δημήτρη - ορεκτικό - Επεισόδιο 63

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (15’ προετοιμασία 30’ ψήσιμο )

Υλικά συνταγής (για ζύμη)

  • 180 γρ αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 κρόκο αβγού
  • αλάτι

Υλικά συνταγής (για γέμιση)

  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml γάλα
  • 1 αβγό
  • 50 γρ κορν φλαουερ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 3 φέτες μπέικον καπνιστό
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε στον πάγκο σε σχήμα σιντριβάνι.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους, τον κρόκο του αβγού, αλάτι και νερό μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  3. Κόβουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε ελαφρώς.
  4. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μία μπασίνα.
  5. Ανοίγουμε την ζύμη και την φορμάρουμε σε τσέρκι που έχουμε βουτυρώσει.
  6. Την τρυπάμε ελαφριά, την σκεπάζουμε με λαδόκολλα προσθέτοντας κάποιο βάρος από πάνω και την προψήνουμε για 10 λεπτά στους 180ο
  7. Αφαιρούμε την λαδόκολλα με το βάρος και γεμίζουμε με όλα τα υλικά της γέμισης.
  8. Τέλος προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα και ψήνουμε στους 160ο για 25-30 λεπτά.