Φωλιές παρμεζάνας με κατσικίσιο τυρί και κρέμα γάλακτος του Γιώργου - ορεκτικό - Επεισόδιο 62

Παρασκευή 05/04/19 17:49

Φωλιές παρμεζάνας με κατσικίσιο τυρί και κρέμα γάλακτος του Γιώργου - ορεκτικό - Επεισόδιο 62

Μερίδες 5

Χρόνος παρασκευής (15 λεπτά προετοιμασία 20 λεπτά παρασκευή)

Υλικά συνταγής

  • 200γρ παρμεζάνα χοντροκομμένη
  • 170 γρ κατσικίσιο τυρί
  • ? της κούπας κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • ½ κ. γ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 ½ κ. γ. μαιαντό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο βαθμούς.
  2. Για κάθε φωλιά βάζουμε 1 κ. σ. χοντροκομμένη παρμεζάνα σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρά και σχηματίζουμε κύκλους διαμέτρου 2,5 εκ.
  3. Προσέχουμε οι κύκλοι μας να απέχουν μεταξύ τους περίπου 2,5 εκ. Ψήνουμε για 3-5 λεπτά μέχρι το τυρί να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες και οι άκρες να παίρνουν χρώμα. Δουλεύοντας γρήγορα, παίρνουμε τους κύκλους μας με μία σπάτουλα και τους βάζουμε σε μπολάκια που τα έχουμε βάλει ανάποδα πάνω στο τραπέζι για να πάρουν ομοιόμορφο σχήμα .
  4. Αν σκληρύνουν γρήγορα και δεν μπορούμε να δουλέψουμε και να τους δώσουμε σχήμα , ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο για 1 λεπτό και τα ξανά σχηματίζουμε.
  5. Ανακατεύουμε το κατσικίσιο τυρί με την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να γίνουν λεία. Γεμίζουμε κάθε φωλιά με το μείγμα. Διακοσμούμε με ψιλοκομμένο θυμάρι και σερβίρουμε.