Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής ( 30΄ προετοιμασία και 6 ώρες ψυγείο)
Υλικά Συνταγής (για τη βάση)
- 275γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 25 γρ. κακάο
- 130γρ. βούτυρο παγωμένο
- 90γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αυγό
Υλικά Συνταγής (για τη κρέμα)
- 125γρ. γάλα 3,5%
- 125γρ. κρέμα γάλακτος
- 170γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 2 κρόκοι αυγών
- 45 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 25γρ.ζαχαρη
Υλικά Συνταγής (για τη γκανάζ)
- 170γρ.κουβερτούρα
- 170γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Εκτέλεση Συνταγής
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι, το κακάο και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το αυγό και το νερό και ζυμώνουμε.
- Το βάζουμε σε μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Βγάζουμε το μείγμα μας από το ψυγείο και όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το βάζουμε ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες, το αλευρώνουμε, και το ανοίγουμε με το πλάστη.
- Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα, απλώνουμε το υλικό, το τρυπάμε με ένα πιρούνι, βάζουμε ένα βάρος πάνω του και το ψήνουμε στους 160ο C για 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε το βάρος, το αλείφουμε με το κρόκο αυγού και το ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα για να βράσουν.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη και προσθέτουμε στο γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
- Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
10. Ρίχνουμε το υλικό μας πάνω στη βάση και τα αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο.
11. Για να φτιάξουμε τη γκανάζ αφήνουμε τη κρέμα γάλακτος να βράσει και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ύστερα τη τοποθετούμε πάνω στη τάρτα μας. Αφήνουμε στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες.
12. Σερβίρουμε με παγωτό της αρεσκείας μας.