Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (50 λεπτά προετοιμασία και ψήσιμο)
Υλικά συνταγής
- 2 μεγάλα φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 6 τορτίγιες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 500 γρ. τυρί τσένταρ
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 200 γρ. ντοματίνια
- 100 γρ. καλαμπόκι
- 400 γρ. φασόλια σε κονσέρβα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- φύλλα πράσινης σαλάτας
Εκτέλεση Συνταγής
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα τηγανίζουμε.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη φωτιά και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τη πιπεριά Φλωρίνης, τα ντοματίνια, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και τηγανίζουμε.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο, τη ζάχαρη, το κύμινο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι και το κοτόπουλο και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Βάζουμε το καλαμπόκι, τα φασόλια, το μαϊντανό και το τσένταρ και ανακατεύουμε.
- Μόλις γίνει το μείγμα μας, παίρνουμε 3-4 κουταλιές γεμίζουμε και τυλίγουμε τις τορτίγιες.
- Συνοδεύουμε τις τορτίγιες μας με πράσινη σαλάτα.