Τιραμισού σε σοκολατένιες φωλιές της Βασιλικής - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 60

Παρασκευή 05/04/19 14:25

Τιραμισού σε σοκολατένιες φωλιές της Βασιλικής - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 60
Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (45 λεπτά προετοιμασία και 30 λεπτά ψυγείο)
Υλικά Συνταγής φωλιές

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
  • λίγο ηλιέλαιο
  • 5 μπαλόνια 

Υλικά Συνταγής για τιραμισού

  • 1 πακέτο σαβαγιάρ
  • 250 γρ. μασκαρπόνε τυρί
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 σφηνάκια λικέρ espresso
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 δόση espresso
  • 2 βανίλιες
  • 250 γρ. γάλα
  • 20 γρ. κακάο
  • 20 γρ. τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση Συνταγής ( τιραμισού)

  1. Χτυπάμε το μασκαρπόνε ρίχνοντας το 1 σφηνάκι λικέρ μέχρι να αφρατέψει και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Χτυπάμε μετά την ζάχαρη άχνη με την κρέμα γάλακτος να αφρατέψουν και να γίνουν σαντιγί.
  3. Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο γάλα όπου έχουμε προσθέσει το λικέρ espresso και την δόση espresso και τα τοποθετούμε στις σοκολατένιες φωλιές.
  4. Βάζουμε την κρέμα μασκαρπόνε με την μισή σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Απλώνουμε πάνω από τα σαβαγιαρ την κρέμα και συνεχίζουμε το επόμενο στρώμα σαβαγιάρ και ξανά κρέμα από πάνω.
  6. Τέλος διακοσμούμε με την σαντιγί και πασπαλίζουμε με κακάο και σοκολάτα και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 12 ώρες πριν σερβίρουμε.

 

Εκτέλεση Συνταγής ( για φωλιές)

  1. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν- μαρί
  2. Φουσκώνουμε τα μπαλόνια στο επιθυμητό μέγεθος.
  3. Αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο τα μπαλόνια και τα βουτάμε στην σοκολάτα.
  4. Αφήνουμε στην άκρη τα μπαλόνια να κρυώσει η σοκολάτα και μετά σκάμε τα μπαλόνια και έχουμε έτοιμες τις φωλιές σοκολάτας.