Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (45 λεπτά προετοιμασία και 30 λεπτά ψυγείο)
Υλικά Συνταγής φωλιές
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
- λίγο ηλιέλαιο
- 5 μπαλόνια
Υλικά Συνταγής για τιραμισού
- 1 πακέτο σαβαγιάρ
- 250 γρ. μασκαρπόνε τυρί
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 σφηνάκια λικέρ espresso
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 δόση espresso
- 2 βανίλιες
- 250 γρ. γάλα
- 20 γρ. κακάο
- 20 γρ. τριμμένη σοκολάτα
Εκτέλεση Συνταγής ( τιραμισού)
- Χτυπάμε το μασκαρπόνε ρίχνοντας το 1 σφηνάκι λικέρ μέχρι να αφρατέψει και το αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε μετά την ζάχαρη άχνη με την κρέμα γάλακτος να αφρατέψουν και να γίνουν σαντιγί.
- Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο γάλα όπου έχουμε προσθέσει το λικέρ espresso και την δόση espresso και τα τοποθετούμε στις σοκολατένιες φωλιές.
- Βάζουμε την κρέμα μασκαρπόνε με την μισή σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά.
- Απλώνουμε πάνω από τα σαβαγιαρ την κρέμα και συνεχίζουμε το επόμενο στρώμα σαβαγιάρ και ξανά κρέμα από πάνω.
- Τέλος διακοσμούμε με την σαντιγί και πασπαλίζουμε με κακάο και σοκολάτα και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 12 ώρες πριν σερβίρουμε.
Εκτέλεση Συνταγής ( για φωλιές)
- Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν- μαρί
- Φουσκώνουμε τα μπαλόνια στο επιθυμητό μέγεθος.
- Αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο τα μπαλόνια και τα βουτάμε στην σοκολάτα.
- Αφήνουμε στην άκρη τα μπαλόνια να κρυώσει η σοκολάτα και μετά σκάμε τα μπαλόνια και έχουμε έτοιμες τις φωλιές σοκολάτας.