Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (30 λεπτά προετοιμασία και 45 λεπτά ψήσιμο)
Υλικά συνταγής
- 2 κ.πανσέτα χοιρινή μονοκόμματη
- 4 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κεσεδάκι μανιτάρια τεμαχισμένα
- 5 φέτες μπέικον
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 καρότα
- 80 γρ. βούτυρο γάλακτος
- 2 φέτες τυρί κασέρι
- 50 γρ. μέλι
- 50 γρ. μουστάρδα
- λάδι
- αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
- Μαρινάρουμε την πανσέτα με μέλι, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και την αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια, το ψιλοκομμένο μπέικον, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Παίρνουμε την πανσέτα η οποία έχει μαριναριστεί και την απλώνουμε στον πάγκο.
- Κόβουμε τις πιπεριές κάθετα να γίνουν 2 κομμάτια.
- Βάζουμε τις μισές πιπεριές κατά μήκος της πανσέτας και προσθέτουμε το σοταρισμένο μείγμα, τα καρότα και το κασέρι.
- Τα τοποθετούμε όλα κατά μήκος της πανσέτας και σκεπάζουμε την γέμιση με τις υπόλοιπες πιπεριές.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τυλίγουμε την πανσέτα ρολό.
- Την αλείφουμε με το βούτυρο και την περνάμε σε δυχτάκι
- Κόβουμε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα και την βάζουμε μέσα ρίχνοντας προαιρετικά καρότα, μανιτάρια και πιπεριές και τα τυλίγουμε.
10. Ψήνουμε στους 200ο για 3- 4 ώρες.
11. Κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε με το ρύζι.