Πανσέτα γεμιστή με άγριο ρύζι της Βασιλικής - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 60

Παρασκευή 05/04/19 14:24

Πανσέτα γεμιστή με άγριο ρύζι της Βασιλικής - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 60
Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (30 λεπτά προετοιμασία και 45 λεπτά ψήσιμο)
Υλικά συνταγής

  • 2 κ.πανσέτα χοιρινή μονοκόμματη
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κεσεδάκι μανιτάρια τεμαχισμένα
  • 5 φέτες μπέικον
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 80 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 2 φέτες τυρί κασέρι
  • 50 γρ. μέλι
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • λάδι
  • αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Μαρινάρουμε την πανσέτα με μέλι, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και την αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια, το ψιλοκομμένο μπέικον, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  3. Παίρνουμε την πανσέτα η οποία έχει μαριναριστεί και την απλώνουμε στον πάγκο.
  4. Κόβουμε τις πιπεριές κάθετα να γίνουν 2 κομμάτια.
  5. Βάζουμε τις μισές πιπεριές κατά μήκος της πανσέτας και προσθέτουμε  το σοταρισμένο μείγμα, τα καρότα και το κασέρι.
  6. Τα τοποθετούμε όλα κατά μήκος της πανσέτας και σκεπάζουμε την γέμιση με τις υπόλοιπες πιπεριές.
  7. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τυλίγουμε την πανσέτα ρολό.
  8. Την αλείφουμε με το βούτυρο και την περνάμε σε δυχτάκι
  9. Κόβουμε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα και την βάζουμε μέσα ρίχνοντας προαιρετικά καρότα, μανιτάρια και πιπεριές και τα τυλίγουμε.

10. Ψήνουμε στους 200ο για 3- 4 ώρες.

11. Κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε με το ρύζι.