Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (45 λεπτά προετοιμασία και 30 λεπτά ψυγείο)
Υλικά Συνταγής(για τη βάση)
- 100 γρ. μπισκότα
- 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
Υλικά Συνταγής (για τη γέμιση)
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 70 γρ. φυστικοβούτυρο
- 40 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- 1 αυγό
Υλικά Συνταγής (για τη γκανάζ)
- 100 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- φιστίκια χοντροκομμένα
Εκτέλεση Συνταγής
- Βάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και θρυμματίζουμε.
- Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο στα μπισκότα και αναμειγνύουμε.
- Βάζουμε το μείγμα στα φορμάκια και πιέζουμε ελαφρά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 160ο C για 10 λεπτά.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βάζουμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, το φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε και το αυγό.
- Βάζουμε το μείγμα στο φορμάκια μας(όχι μέχρι επάνω).
- Ψήνουμε στους 160 C για 20 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
10. Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη κρέμα γάλακτος.
11. Απλώνουμε τη γκανάζ στο γλυκό και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια.