Cheesecake με φυστικοβούτυρο (ατομικά σε μπωλάκια) της Διονυσίας - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 59

Πέμπτη 04/04/19 15:16

Cheesecake με φυστικοβούτυρο (ατομικά σε μπωλάκια) της Διονυσίας - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 59
Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (45 λεπτά προετοιμασία και 30 λεπτά ψυγείο)
Υλικά Συνταγής(για τη βάση)

  • 100 γρ. μπισκότα
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο

Υλικά Συνταγής (για τη γέμιση)

  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 70 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 1 αυγό

Υλικά Συνταγής (για τη γκανάζ)

  • 100 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • φιστίκια χοντροκομμένα

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Βάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και θρυμματίζουμε.
  2. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο στα μπισκότα και αναμειγνύουμε.
  3. Βάζουμε το μείγμα στα φορμάκια και πιέζουμε ελαφρά.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 160ο C για 10 λεπτά.
  5. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  6.  Βάζουμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, το φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε και το αυγό.
  7. Βάζουμε το μείγμα στο φορμάκια μας(όχι μέχρι επάνω).
  8. Ψήνουμε στους 160 C για 20 λεπτά.
  9. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

10. Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη κρέμα γάλακτος.

11. Απλώνουμε τη γκανάζ στο γλυκό και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια.