Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (40’ μαγείρεμα)
Υλικά συνταγής
- 1 φλιτζάνι καφέ τραχανάς (κόκκινος, θρακιώτικος)
- 10 σουτζίκια (ψιλά λουκάνικα)
- 10 τρίγωνα καβουρμάς (αλλαντικό με κρέας χοιρινό, μοσχάρι & πρόβατο)
- 5 ποτήρια νερό
- 5 φέτες ψωμί (κομμένο σε κύβους)
- 200 γρ. τυρί φέτα (κομμένο σε κύβους)
- 50 γρ σουσάμι θρακιώτικο
- 50 γρ. λάδι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
- Βράζουμε το τραχανά για 20’ περίπου λεπτά μέχρι να λειώσει. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει.
- Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε το ψωμί και το τυρί.
- Πασπαλίζουμε με θρακιώτικο σουσάμι.
- Ψήνουμε τα σουτζίκια και το καβουρμά.
- Σερβίρουμε τη σούπα τραχανά μαζί με τα ψητά λουκάνικα και το καβουρμά.