Τιραμισού σοκολάτας του Νίκου - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 57

Τρίτη 02/04/19 17:02

Τιραμισού σοκολάτας του Νίκου - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 57

Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (20΄και ψυγείο 120΄)
Υλικά Συνταγής

  • Μια φυτική κρέμα γάλακτος
  • 8-10 κ. σ. ζάχαρή άχνη
  • 1 πακέτο τυρί κρέμα
  • λίγη βανίλια
  • Ένα πακέτο σαβαγιάρ
  • Μια δόση εσπρέσο
  • 2-3 κ. σ. στιγμιαίο καφέ
  • 1 κτ. ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι λικέρ καφέ
  • 1 βαζάκι πραλίνα φουντουκιού
  • Κακάο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Χτυπάμε την κρέμα προσθέτοντας την βανίλια και σταδιακά την άχνη
  2. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα
  3. Βάζουμε τον espresso με λίγο ζεστό νερό και προσθέτουμε 1 κουταλάκι Νες καφέ και ένα κουταλάκι ζάχαρη μέχρι να λιώσει ο καφές και η ζάχαρη (αν δεν έχουμε εσπρέσο φτιάχνουμε δυνατό στιγμιαίο καφέ με τρείς κουταλιές καφέ και ένα κτ ζάχαρη)
  4. Προσθέτουμε το λικέρ στον καφέ και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά
  5. Ζεσταίνουμε ελαφρώς την πραλίνα σε φούρνο μικροκυμάτων
  6. Σπάμε τα σαβαγιαρ ώστε να χωράνε στο ποτήρι που θα σερβίρουμε
  7. Τα βουτάμε στο μείγμα καφέ ώστε να βραχούν ελάχιστα μόνο από την κάτω πλευρά
  8. Με ένα μαχαίρι ραντίζουμε ελαφρώς τα μπισκότα με πραλίνα
  9. Προσθέτουμε κρέμα

10. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία στις υπόλοιπες στρώσεις.

11. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει 2 ώρες το λιγότερο

12. Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο πασπαλίζουμε από πάνω με κακάο και συνοδεύουμε με μία κοφτή κουταλιά πραλίνα στην κορυφή.