Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (20΄και ψυγείο 120΄)
Υλικά Συνταγής
- Μια φυτική κρέμα γάλακτος
- 8-10 κ. σ. ζάχαρή άχνη
- 1 πακέτο τυρί κρέμα
- λίγη βανίλια
- Ένα πακέτο σαβαγιάρ
- Μια δόση εσπρέσο
- 2-3 κ. σ. στιγμιαίο καφέ
- 1 κτ. ζάχαρη
- 1 σφηνάκι λικέρ καφέ
- 1 βαζάκι πραλίνα φουντουκιού
- Κακάο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση Συνταγής
- Χτυπάμε την κρέμα προσθέτοντας την βανίλια και σταδιακά την άχνη
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα
- Βάζουμε τον espresso με λίγο ζεστό νερό και προσθέτουμε 1 κουταλάκι Νες καφέ και ένα κουταλάκι ζάχαρη μέχρι να λιώσει ο καφές και η ζάχαρη (αν δεν έχουμε εσπρέσο φτιάχνουμε δυνατό στιγμιαίο καφέ με τρείς κουταλιές καφέ και ένα κτ ζάχαρη)
- Προσθέτουμε το λικέρ στον καφέ και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά
- Ζεσταίνουμε ελαφρώς την πραλίνα σε φούρνο μικροκυμάτων
- Σπάμε τα σαβαγιαρ ώστε να χωράνε στο ποτήρι που θα σερβίρουμε
- Τα βουτάμε στο μείγμα καφέ ώστε να βραχούν ελάχιστα μόνο από την κάτω πλευρά
- Με ένα μαχαίρι ραντίζουμε ελαφρώς τα μπισκότα με πραλίνα
- Προσθέτουμε κρέμα
10. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία στις υπόλοιπες στρώσεις.
11. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει 2 ώρες το λιγότερο
12. Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο πασπαλίζουμε από πάνω με κακάο και συνοδεύουμε με μία κοφτή κουταλιά πραλίνα στην κορυφή.