Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (20 λεπτά προετοιμασία και 2 ώρες ψήσιμο)
Υλικά Συνταγής (ψαρονέφρι)
- 1 ½ κιλό ψαρονέφρι
- 1 βαζάκι λιαστή ντομάτα κομμένη σε φέτες
- 1 βαζάκι πέστο
- 100 γρ. ρεγκάτο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδό
- 1 σκελίδα σκόρδο
Υλικά Συνταγής (πατάτες)
- 2 κιλά πατάτες μικρές
- θυμάρι
- μέλι
- αλάτι πιπέρι
- βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση Συνταγής (ψαρονέφρι)
- Ανοίγουμε το ψαρονέφρι και απλώνουμε μια γενναία στρώση πέστο να πάει παντού,
- βάζουμε στην μία μεριά μια λωρίδα από λιαστή ντομάτα, και κατά μήκος βάζουμε το τυρί ώστε να έχει κι από αυτό ίση ποσότητα,
- τυλίγουμε σφιχτά το ρολό με τα υλικά στο κέντρο
- τοποθετούμε σε μια μεμβράνη δημιουργώντας σφιχτή «καραμέλα» και την τοποθετούμε σε ένα σακουλάκι ασφαλείας και κλείνουμε αφού αφαιρέσουμε όσο αέρα γίνεται πιέζοντας με τα χέρια
- βάζουμε σε μια κατσαρόλα την συσκευασία και σκεπάζουμε με ένα πιάτο ώστε να παραμείνει το ρολό στον πάτο
- βράζουμε για περίπου μία ώρα σε μέτρια φωτιά,
- αφήνουμε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, σκίζουμε τη σακούλα και αφαιρούμε την μεμβράνη.
- σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και λιώνουμε μαζί με το βούτυρο, βάζουμε ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο και αν θέλουμε και ένα κλωνάρι θυμάρι
- Σοτάρουμε το κρέας από όλες τις μεριές γυρνώντας ώστε να πάρει χρυσαφί χρώμα και να ξεροψηθεί περίπου 5- 6 λεπτά.
Εκτέλεση Συνταγής ( πατάτες )
- Αφού πλύνουμε τις πατάτες με το χέρι μας τις «πατάμε» πάνω στον πάγκο ώστε να σπάσουν χωρίς να γίνουν κομμάτια
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε αρκετό βούτυρο προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο και σοτάρουμε τις πατάτες μέχρι να πάρουνε ωραίο χρώμα
- Τις μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι χωρίς τα υγρά και προσθέτουμε από πάνω αλάτι, πιπέρι και μέλι να πάει παντού
- αφαιρούμε τις σκελίδες σκόρδου και ανακατεύουμε να πάνε παντού τα μπαχαρικά και το μέλι
- σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά
- Δοκιμάζουμε αν έχουν ψηθεί, διαφορετικά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμη.