Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (15 λεπτά προετοιμασία 30 λεπτά παρασκευή )
Υλικά συνταγής
- ½ λίτρο γάλα
- 150 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- 150 γρ. φέτα
- 100 γρ. τυρί τριμμένο
- μισό πακέτο μανιτάρια αποξηραμένα
- μισό πακέτο φύλλο κρούστας
- ηλιέλαιο
- μέλι
- παπαρουνόσπορος
Εκτέλεση Συνταγής
- Μουλιάζουμε για λίγο τα μανιτάρια σε ζεστό νερό και τα στραγγίζουμε καλά.
- Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σιγά σιγά τα γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
- Μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε σε τρίμματα την φέτα, τα μανιτάρια και το τυρί, ελάχιστο μοσχοκάρυδο και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
- Αφήνουμε την μους να κρυώσει.
- Ανοίγουμε τα φύλλα και τα κόβουμε στα τέσσερα
- Σε κάθε φύλλο βάζουμε ίση ποσότητα μους και τυλίγουμε προσεχτικά και σφιχτά αφού πρώτα διπλώσουμε τις άκρες προς τα μέσα
- Σφραγίζουμε το «ρολάκι» με λίγο ηλιέλαιο ώστε να κολλήσει το φύλλο
- 10. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο αφού λαδώσουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα περίπου 10 λεπτά ή τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο στο τηγάνι.
11. Σερβίρουμε με μέλι από πάνω και ρίχνουμε παπαρουνόσπορο.