Μπουρεκάκια με μους φέτας του Νίκου - Ορεκτικό - Επεισόδιο 57

Τρίτη 02/04/19 16:59

Μπουρεκάκια με μους φέτας του Νίκου - Ορεκτικό - Επεισόδιο 57
Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (15 λεπτά προετοιμασία 30 λεπτά παρασκευή )
Υλικά συνταγής

  • ½ λίτρο γάλα
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 150 γρ. φέτα
  • 100 γρ. τυρί τριμμένο
  • μισό πακέτο μανιτάρια αποξηραμένα
  • μισό πακέτο φύλλο κρούστας
  • ηλιέλαιο
  • μέλι
  • παπαρουνόσπορος

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Μουλιάζουμε για λίγο τα μανιτάρια σε ζεστό νερό και τα στραγγίζουμε καλά.
  2. Σε  μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σιγά σιγά τα γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  3. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
  4. Μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε σε τρίμματα την φέτα, τα μανιτάρια και το τυρί, ελάχιστο μοσχοκάρυδο και πιπέρι.
  5. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
  6. Αφήνουμε την μους να κρυώσει.
  7. Ανοίγουμε τα φύλλα και τα κόβουμε στα τέσσερα
  8. Σε κάθε φύλλο βάζουμε ίση ποσότητα μους και τυλίγουμε προσεχτικά και σφιχτά αφού πρώτα διπλώσουμε τις άκρες προς τα μέσα
  9. Σφραγίζουμε το «ρολάκι» με λίγο ηλιέλαιο ώστε να κολλήσει το φύλλο
  10. 10.  Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο αφού λαδώσουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα περίπου 10 λεπτά ή τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο στο τηγάνι.

11. Σερβίρουμε με μέλι από πάνω και ρίχνουμε παπαρουνόσπορο.