Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (10 λεπτά προετοιμασία και 50 λεπτά ψήσιμο)
Υλικά Συνταγής (για ραβανί)
- ½ κούπα γάλα
- ? της κούπας ζάχαρη
- 6 αυγά
- 3 βανίλιες
- χυμό από 2 πορτοκάλια
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- ½ σφηνάκι κονιάκ
- 1 κούπα σιμιγδάλι
- 2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κούπα ινδοκάρυδο
- σιρόπι βύσσινο
Υλικά Συνταγής (για το σιρόπι)
- 2 κούπες ζάχαρη
- 4 κούπες νερό
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 φλούδα από πορτοκάλι
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
Εκτέλεση Συνταγής
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
- Ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι με το γάλα, τις βανίλιες, το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα από πορτοκάλι και το χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε στους 170ο C για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 κούπες ζάχαρη, 4 κούπες νερό, μια κουταλιά κανέλα, μισή κουταλιά γαρύφαλλο, τη φλούδα από πορτοκάλι και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά για να γίνει το σιρόπι μας.
- Αφήνουμε να κρυώσει το ραβανί μας, το κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε και σιροπιάζουμε σιγά σιγά. Τέλος ρίχνουμε το ινδοκάρυδο.