Ραβανί με ινδοκάρυδο του Μιχάλη - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 56

Δευτέρα 01/04/19 17:06

Ραβανί με ινδοκάρυδο του Μιχάλη - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 56
Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (10 λεπτά προετοιμασία και 50 λεπτά ψήσιμο)
Υλικά Συνταγής (για ραβανί)

  • ½ κούπα γάλα
  • ? της κούπας ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 3 βανίλιες
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • ½ σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κούπα σιμιγδάλι
  • 2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κούπα ινδοκάρυδο
  • σιρόπι βύσσινο

Υλικά Συνταγής (για το σιρόπι)

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 φλούδα από πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
  2. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι με το γάλα, τις βανίλιες, το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα από πορτοκάλι και το χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε ελαφρά.
  4. Βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας και ρίχνουμε το μείγμα.
  5. Ψήνουμε στους 170ο C για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
  6. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 κούπες ζάχαρη, 4 κούπες νερό, μια κουταλιά κανέλα, μισή κουταλιά γαρύφαλλο, τη φλούδα από πορτοκάλι και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά για να γίνει το σιρόπι μας.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει το ραβανί μας, το κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε και σιροπιάζουμε σιγά σιγά. Τέλος ρίχνουμε το ινδοκάρυδο.