Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (προετοιμασία και ψήσιμο 2 ώρες)
Υλικά συνταγής (για κοτόπιτα)
- 4 στήθη κοτόπουλου
- 6 κρεμμύδια μεγάλα
- 3 πράσα
- 4 πιπεριές διάφορα χρώματα
- 10 φέτες μπέικον
- 10 φέτες κεφαλοτύρι ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
- 6 αυγά
- 1 γάλα εβαπορέ
- 1 συσκευασία φύλλο χωριάτικο
- 100γρ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
Υλικά συνταγής (για σαλάτα)
- 1 μαρούλι
- 1 ματσάκι ρόκα
- 20 ντοματίνια
- νιφάδες παρμεζάνας
- κρέμα μπαλσάμικο ρόδι
- 1 πρέζα αλάτι
- 50γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση Συνταγής
- Βάζουμε σε κατσαρόλα τα φιλέτα κοτόπουλου, τα βράζουμε, τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα και τα βράζουμε για 15 λεπτά.
- Κόβουμε το μπέικον και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Λαδώνουμε καλά το ταψί μας, όπως και τα φύλλα μας και τα στρώνουμε ένα-ένα.
- Ρίχνουμε το μείγμα μας μαζί με το τυρί.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε από πάνω.
- Σκεπάζουμε με τα τελευταία μας φύλλα, λαδώνουμε και ψήνουμε στους 180ο C για 1 ώρα.
- Για να φτιάξουμε τη σαλάτα μας ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας και ραντίζουμε με το λάδι και το μπαλσάμικο.
- Σερβίρουμε τη κοτόπιτα μαζί με τη σαλάτα.