(Χρόνος μαγειρέματος 60’)
Μερίδες 5
Υλικά Συνταγής
- 2 πακέτα κρέμα τυριού
- 125 γρμ. αλεύρι
- 150 γρμ. σιμιγδάλι χοντρό
- 250 γρμ. βούτυρο μαλακό
- 200 γρμ. ζάχαρη
- 70 γρμ. ινδοκάρυδο
- 200 γρμ. γιαούρτι αγελαδινό
- 20 γρμ. μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)
- 4 μεγάλα αβγά χωρισμένα ή 5 μικρά (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 βανίλιες
ξύσμα λεμονιού (από 1 μεγάλο λεμόνι)
Υλικά Συνταγής για το σιρόπι
- 750 γρμ. νερό
- 500 γρμ. ζάχαρη
- 1 φλούδα λεμονιού
- λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι
Εκτέλεση Συνταγής
- Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά να αφρατέψει και να γίνει κρέμα.
- Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, ώστε να τους απορροφάει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
- Αδειάζουμε το μείγμα του ραβανί σε στρογγυλό ταψί 30 εκ. πολύ καλά βουτυρωμένο.
- Με την ανάποδη κουταλιού στρώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, ώσπου να φουσκώσει καλά, να ροδίσει η επιφάνειά του, και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5-6 λεπτά. Περιχύνουμε το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι.
- Παγώνουμε το γλυκό και σερβίρουμε.
10. Στο τέλος πασπαλίζουμε πάνω από το ραβανί μας ινδοκάρυδο