Ραβανί της Νικολέτας - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 55

Παρασκευή 29/03/19 16:12

Ραβανί της Νικολέτας - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 55
(Χρόνος μαγειρέματος 60’)
Μερίδες 5
Υλικά Συνταγής

  • 2 πακέτα κρέμα τυριού
  • 125 γρμ. αλεύρι
  • 150 γρμ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 250 γρμ. βούτυρο μαλακό
  • 200 γρμ. ζάχαρη
  • 70 γρμ. ινδοκάρυδο
  • 200 γρμ. γιαούρτι αγελαδινό
  • 20 γρμ. μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)
  • 4 μεγάλα αβγά χωρισμένα ή 5 μικρά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
    ξύσμα λεμονιού (από 1 μεγάλο λεμόνι)

Υλικά Συνταγής για το σιρόπι

  • 750 γρμ. νερό
  • 500 γρμ. ζάχαρη
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά να αφρατέψει και να γίνει κρέμα.
  3. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, ώστε να τους απορροφάει το μείγμα.
  4. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς  στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα του ραβανί σε στρογγυλό ταψί 30 εκ. πολύ καλά βουτυρωμένο.
  7. Με την ανάποδη κουταλιού στρώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, ώσπου να φουσκώσει καλά, να ροδίσει η επιφάνειά του, και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού
  8. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5-6 λεπτά. Περιχύνουμε το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι.
  9. Παγώνουμε το γλυκό και σερβίρουμε.

10. Στο τέλος πασπαλίζουμε πάνω από το ραβανί μας ινδοκάρυδο