Σουτζουκάκια με αραβικό ρύζι της Νικολέτας - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 55

Παρασκευή 29/03/19 16:11

Σουτζουκάκια με αραβικό ρύζι της Νικολέτας - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 55
Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (120΄μαγείρεμα)
Υλικά Συνταγής για το κιμά

  • 1κιλό κιμά μοσχαρίσιο,
  • τέσσερις σκελίδες σκόρδο λιωμένο,
  • 1 μέτριο κρεμμύδι,
  • 4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα,
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί,
  • 1 κ.σ κύμινο,
  • 1 κ.γ πιπέρι και λίγο
  • πιπέρι Καγιέν,
  • αλάτι
  • φλιτζάνι ελαιόλαδο

Υλικά Συνταγής για το ρύζι

  • ένα σακουλάκι ρύζι για πιλάφι,
  • 100 γρ. φιδές,
  • ελαιόλαδο,
  • 1 κύβο κότας,
  • αλάτι πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια νερό

 Εκτέλεση Συνταγής

  1. Βάζετε το ψωμί σε ένα μπολ να φουσκώσει σε ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, τα σκόρδα, το κρεμμύδι, κύμινο, μαύρο πιπέρι, πιπέρι Καγιέν και αλάτι.
  3. Προσθέτετε το ψωμί μαζί με το κρασί που το φουσκώσατε. Ανακατεύετε καλά το μίγμα με τα χέρια σας, μέχρι να ζυμωθεί καλά και τα υλικά να αναμιχθούν.
  4. Καλύπτετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε το μίγμα να σταθεί για τουλάχιστον μια ώρα.  
  5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
  6. Βάζετε σε ένα βαθύ πιάτο το κόκκινο κρασί.
  7. Πλάθετε τα σουτζουκάκια σε σχήμα οβάλ βρέχοντας τις παλάμες σας με το κρασί.
  8. Τα βάζετε σε ταψί φούρνου στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  9. Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής αλείφετε τα σουτζουκάκια με το ελαιόλαδο.

10. Ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά.

11. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας.

12. Βάζετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε μέσα τα σκόρδα και το κρεμμύδι.

13. Σοτάρετε για λίγο, μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν.

14. Προσθέτετε όσο κρασί σας έμεινε από τα σουτζουκάκια.

15. Αφήνετε να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ και προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, την περαστή ντομάτα, την πάστα ντομάτας, το κύμινο, πιπέρι και αλάτι.

16. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη σάλτσα ξεσκέπαστη να σιγοβράσει και να δέσει.

17. Βγάζετε τα σουτζουκάκια από το φούρνο και τα βάζετε προσεκτικά στη σάλτσα ντομάτας.

18. Αφήνετε το φαγητό να σιγοψηθεί για ακόμη 30 λεπτά.

  

 

Εκτέλεση Συνταγής για αραβικό ρύζι

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο όταν κάψει καλά βάζουμε το φιδέ μέχρι να πάρει έντονο χρώμα,
  2. το αποσύρουμε για δευτερόλεπτα από την φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι, το νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Το ξανά βάζουμε στην φωτιά μέχρι να μαζέψει τα υγρά του.