Φαλάφελ με χούμους της Νικολέτας - Ορεκτικό - Επεισόδιο 55

Παρασκευή 29/03/19 16:09


Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (80’ μαγείρεμα)
Φαλάφελ

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμμάρια αποφλοιωμένα ρεβίθια,
  • ένα μικρό κρεμμύδι,
  • μαϊντανό,
  • κόλιανδρο,
  • 3 σκελίδες σκόρδο,
  • 2 κ. γ. κύμινο,
  • αλάτι, πιπέρι,
  • 2 κ. σ αλεύρι

 Υλικά Συνταγής για χούμους

  • 500 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο,
  • χυμός από 2-3 λεμόνια
  • 7 κ. σ ταχίνι,
  • 500γρ. σουσαμόλαδο,
  • κύμινο,
  • αλάτι πιπέρι,
  • ζουμί από τα βρασμένα ρεβίθια

 Εκτέλεση Συνταγής

  1. Ξεκινάμε μία ημέρα πριν.
  2. Βάζουμε τα ρεβίθια σε νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 20-24 ώρες.
  3. Στραγγίζουμε καλά τα ρεβίθια και τα βάζουμε στο μούλτι ή σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με λεπίδες.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το κύμινο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι κατά βούληση.
  5. Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά και αν χρειαστεί σταματάμε το μίξερ ενδιάμεσα και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι.
  1. Μεταφέρουμε το μείγμα των φαλάφελ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι.
  2. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε μικρά στρογγυλά φαλάφελ (λίγο μεγαλύτερα από τα κεφτεδάκια)τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα να σφίξουν.

 Εκτέλεση Συνταγής

Χούμους 

  1. Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνει πουρές,
  2. αν δεν το θέλουμε πολύ πηχτό τον πουρέ, προσθέτουμε λίγο ακόμα από το ζουμί και το ξανά χτυπάμε στο μπλέντερ