Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (30΄ προετοιμασία και 3 ½ ώρες ψήσιμο)
Υλικά Συνταγής
- 1 κομμάτι πανσέτας ολόκληρη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 300 γρ. γραβιέρα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- κρέμα μπαλσάμικο
- 50 γρ. μουστάρδα
- 500 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
- πλένουμε το κρέας, το στραγγίζουμε με χαρτί και το ανοίγουμε με μαχαίρι σα χοντρό φύλλο.
- με το χέρι μας πασαλείβουμε τη πανσέτα από τη μέσα μεριά με τη κρέμα μπαλσάμικο και τοποθετούμε τις πιπεριές και τη γραβιέρα , αφού τα κόψουμε σε μπαστουνάκια.
- κόβουμε τα σκόρδα και τα τοποθετούμε κατά μήκος του κρέατος όπως και τα άλλα υλικά.
- τυλίγουμε σε ρολό και δένουμε με σπάγκο.
- τοποθετούμε τη πανσέτα σε λαδόκολλα και από πάνω αλουμινόχαρτο.
- Σε ένα ταψί με 2 πόντους νερό, βάζουμε τη πανσέτα και ψήνουμε στους 200ο C για 2 με 2 ½ ώρες, προσέχοντας το νερό και όταν εξατμίζεται να προσθέτουμε.
- Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 40-45 λεπτά για να πάρει χρώμα.
- Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, καίμε το δέρμα της με το καμινέτο για να είναι κρατσανιστό.
- Το συνοδεύουμε με ρύζι.