Πανσέτα γεμιστή με γραβιέρα και πιπεριές του Γιάννη - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 52

Τρίτη 26/03/19 15:42

Πανσέτα γεμιστή με γραβιέρα και πιπεριές του Γιάννη - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 52

Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (30΄ προετοιμασία και 3 ½ ώρες ψήσιμο)
Υλικά Συνταγής

  • 1 κομμάτι πανσέτας ολόκληρη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 300 γρ. γραβιέρα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • κρέμα μπαλσάμικο
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 500 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. πλένουμε το κρέας, το στραγγίζουμε με χαρτί και το ανοίγουμε με μαχαίρι σα χοντρό φύλλο.
  2. με το χέρι μας πασαλείβουμε τη πανσέτα από τη μέσα μεριά με τη κρέμα μπαλσάμικο και τοποθετούμε τις πιπεριές και τη γραβιέρα , αφού τα κόψουμε σε μπαστουνάκια.
  3. κόβουμε τα σκόρδα και τα τοποθετούμε κατά μήκος του κρέατος όπως και τα άλλα υλικά.
  4. τυλίγουμε σε ρολό και δένουμε με σπάγκο.
  5. τοποθετούμε τη πανσέτα σε λαδόκολλα και από πάνω αλουμινόχαρτο.
  6. Σε ένα ταψί με 2 πόντους νερό, βάζουμε τη πανσέτα και ψήνουμε στους  200ο C για 2 με 2 ½ ώρες, προσέχοντας το νερό και όταν εξατμίζεται να προσθέτουμε.
  7. Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 40-45 λεπτά για να πάρει χρώμα.
  8. Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, καίμε το δέρμα της με το καμινέτο για να είναι κρατσανιστό.
  9. Το συνοδεύουμε με ρύζι.