Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (90 λεπτά προετοιμασία και ψήσιμο)
Υλικά Συνταγής (για τη ζύμη)
- 200 γρ. βούτυρο
- 400 γρ. αλεύρι
- 1 αυγό
- 150 γρ. ζάχαρη
- 3 βανίλιες
- Λίγη κανέλα
- 1 κιλό μήλα καθαρισμένα
- Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
- Λιώνουμε το βούτυρο (αρκεί να μην κάψει πολύ) και το ρίχνουμε σε μια κατσαρολίτσα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι, τις 3 βανίλιες το αυγό και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να γίνει μια τριφτή ζύμη.
- Παίρνουμε την αποσπώμενη στρογγυλή μας φόρμα , βουτυρώνουμε και χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο κομμάτια.
- Τρίβουμε τη μισή ζύμη στη βάση της φόρμας μας.
- Πλένουμε και κόβουμε τα μήλα.
- Τα τοποθετούμε πάνω από τη ζύμη και πασπαλίζουμε με κανέλα.
- Τρίβουμε και την υπόλοιπη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180o C μέχρι να ροδίσει.