Μηλόπιτα τριφτή της Κωνσταντίνας - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 51

Παρασκευή 22/03/19 14:18

Μηλόπιτα τριφτή της Κωνσταντίνας - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 51
Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (90 λεπτά προετοιμασία και ψήσιμο)
Υλικά Συνταγής (για τη ζύμη)

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • Λίγη κανέλα
  • 1 κιλό μήλα καθαρισμένα
  • Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Λιώνουμε το βούτυρο (αρκεί να μην κάψει πολύ) και το ρίχνουμε σε μια κατσαρολίτσα.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  3. Ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι, τις 3 βανίλιες  το αυγό και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να γίνει μια τριφτή ζύμη.
  5. Παίρνουμε την αποσπώμενη στρογγυλή μας φόρμα , βουτυρώνουμε και χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο κομμάτια.
  6. Τρίβουμε τη μισή ζύμη στη βάση της φόρμας μας.
  7. Πλένουμε και κόβουμε τα μήλα.
  8. Τα τοποθετούμε πάνω από τη ζύμη και πασπαλίζουμε με κανέλα.
  9. Τρίβουμε και την υπόλοιπη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180o C μέχρι να ροδίσει.