Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής ( 3 ώρες και 30 λεπτά προετοιμασία και μαγείρεμα)
Υλικά Συνταγής
- 2 κιλά κρέας χοιρινό
- 1 κιλό πατάτες στρογγυλές
- 2 κλωνάρια θυμάρι
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 300 γρ. σκληρό τυρί σε κύβους
- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
- Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα βάζουμε όλα μαζί στη γάστρα.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τις βάζουμε από πάνω.
- Προσθέτουμε το σκόρδο αφού το κόψουμε σε μικρά κομμάτια, το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε το κρασί και το λάδι και ψήνουμε για 3 περίπου ώρες στους 200ο C.