Χοιρινό στη γάστρα της Κωνσταντίνας - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 51

Παρασκευή 22/03/19 14:17

Χοιρινό στη γάστρα της Κωνσταντίνας - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 51
Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής ( 3 ώρες και 30 λεπτά προετοιμασία και μαγείρεμα)

Υλικά Συνταγής

  • 2 κιλά κρέας χοιρινό
  • 1 κιλό πατάτες στρογγυλές
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 300 γρ. σκληρό τυρί σε κύβους
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες.
  2. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα βάζουμε όλα μαζί στη γάστρα.
  3. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τις βάζουμε από πάνω.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο αφού το κόψουμε σε μικρά κομμάτια, το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Ρίχνουμε το κρασί και το λάδι και ψήνουμε για 3 περίπου ώρες στους 200ο C.