Τυροκροκέτες και τοματίνια με μοτσαρέλα της Κωνσταντίνας - Ορεκτικό - Επεισόδιο 51

Παρασκευή 22/03/19 14:16

Τυροκροκέτες και τοματίνια με μοτσαρέλα της Κωνσταντίνας - Ορεκτικό - Επεισόδιο 51
Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (25 λεπτά προετοιμασία και ψήσιμο)

Υλικά συνταγής (για τις τυροκροκέτες)

  • 4 ασπράδια
  • 500 γρ. τυρί γκούντα
  • 200 γρ. τυρί παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές του γλυκού κορν φλαουερ
  • 100 γρ. ελαιόλαδο

Υλικά συνταγής (για τα τοματίνια μοτσαρέλα)

  • 1 συσκευασία τοματίνια
  • ½ κιλό μπαλάκια μοτσαρέλας
  • Κρέμα μπαλσάμικο
  • Κρουτόν
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • Φρέσκος βασιλικός

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Για να φτιάξουμε τις τυροκροκέτες χτυπάμε τα ασπράδια  μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  2. Προσθέτουμε το κορν φλάουερ και ύστερα διαδοχικά τα τυράκια μας μέχρι να γίνουν μια όμορφη ζύμη.
  3. Κάνουμε μπαλάκια και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
  4. Πλένουμε τα ντοματίνια, κόβουμε το πάνω μέρος και βγάζουμε τη ψίχα.
  5. Αφού τελειώσουμε βάζουμε σε όλα από ένα κρουτόν μέσα και μια σταγόνα μπαλσάμικο.
  6. Βάζουμε από μια μπαλίτσα μοτσαρέλα μέσα και τρυπάμε με οδοντογλυφίδα.
  7. Σερβίρουμε μαζί τις τυροκροκέτες και τα ντοματίνια και διακοσμούμε με το φρέσκο βασιλικό.