Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και ρύζι της Μαρίας - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 50

Παρασκευή 22/03/19 14:02

Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και ρύζι της Μαρίας - Κυρίως πιάτο - Επεισόδιο 50
Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (30΄ προετοιμασία και 50΄ μαγείρεμα)
Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό κοτόπουλο στήθος
  • 1 κούπα κορν φλάουρ
  • 100 γρ. sweet chili
  • Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
  • 6 αυγά τα ασπράδια

Για την σάλτσα

  • 3 χρωματιστές πιπεριές
  • 1 1/5 κούπα ξύδι λευκό
  • 1 1/5 κούπα ζάχαρη
  • 100 γρ. sweet chili
  • 1 κ. σ. σουσαμέλαιο
  • 1 κρεμμύδι μεσαίο
  • 1 συσκευασία ανανά 400γρ

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες.
  2. Το βάζουμε σε ένα μπολ και το μαρινάρουμε με το sweet chili και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
  3. Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο το περνάμε από το κορν φλάουρ και με τα ασπράδια κάνουμε μια μαρέγκα αφού βάλουμε το λάδι στο τηγάνι και κάψει, βουτάμε τα κομμάτια στην μαρέγκα και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  4. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  5. Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε κυβάκια και σε τηγάνι με χαμηλή φωτιά τα ρίχνουμε μέχρι να γυαλίσουν, ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  6. Σβήνουμε με το ξύδι και βράζουμε για 20-25 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε τον ανανά κομμένο σε κύβους και το αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  8. Προσθέτουμε και το sweet chιlι και αφού πάρει μια βράση ρίχνουμε το χυμό ανανά με το κορν φλάουρ ανακατεμένο το αφήνουμε να πήξει και το αποσύρουμε από την φωτιά.