Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (30΄ προετοιμασία και 40΄μαγείρεμα)
Υλικά Συνταγής
- 6 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη (όχι γεμάτη)
- 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 βανίλια
- 4 κ. σ. γάλα
- 2 κ. γ. μπέικιν
- Ξύσμα 1 λεμονιού
Σιρόπι
- 4 κούπες ζάχαρη
- 4 κούπες νερό
- 1 κ. σ. φρέσκο βούτυρο
- Φλούδα και χυμό 1 λεμονιού
- 1 βανίλια
Εκτέλεση Συνταγής
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα, τις βανίλιες και τέλος ανακατεύοντας με σπάτουλα ρίχνουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και μπέικιν. Αδειάζουμε σε ταψάκι 28-30 εκ. και ψήνουμε στους 180 για 35-40 λεπτά, στη δεύτερη σχάρα του φούρνου από πάνω.
- Σημαντικό για να μη ξεφουσκώσει το ραβανί στο ψήσιμο να σιροπιάσουμε αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο και αφού το χαράξουμε σε κομμάτια, με ζεστό σιρόπι.
Για το σιρόπι
- Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό και τη φλούδα λεμονιού για 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια. Το σιρόπι το ρουφάει όλο.