Προφιτερόλ σοκολάτας της Λίτσας - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 48

Τετάρτη 20/03/19 15:44

Προφιτερόλ σοκολάτας της Λίτσας - Επιδόρπιο - Επεισόδιο 48

Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (15΄προετοιμασία και 2 ώρες ψυγείο)

Υλικά για τη βάση:

Για την κρέμα

  • 1 κουτί αραβοσίτου
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

για την κουβερτούρα

  • 200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. βούτυρο

 για τη σαντιγί

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση συνταγής :

  1. Χτυπάμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη για να προετοιμάσουμε τη σαντιγί.
  2. Γεμίζουμε τα σου με την σαντιγί.
  3. Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα αραβοσίτου με το ζαχαρούχο γάλα και την αφήνουμε να δέσει.
  4. Σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε την κουβερτούρα σοκολάτας και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  5.  Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα,
  6.  πάνω από την σαντιγί προσθέτουμε την κρέμα αραβοσίτου και την σοκολάτα.
  7. Παγώνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.