Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (15΄προετοιμασία και 2 ώρες ψυγείο)
Υλικά για τη βάση:
Για την κρέμα
- 1 κουτί αραβοσίτου
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
για την κουβερτούρα
- 200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- 40 γρ. βούτυρο
για τη σαντιγί
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής :
- Χτυπάμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη για να προετοιμάσουμε τη σαντιγί.
- Γεμίζουμε τα σου με την σαντιγί.
- Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα αραβοσίτου με το ζαχαρούχο γάλα και την αφήνουμε να δέσει.
- Σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε την κουβερτούρα σοκολάτας και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα,
- πάνω από την σαντιγί προσθέτουμε την κρέμα αραβοσίτου και την σοκολάτα.
- Παγώνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.