Σπαράγγια τυλιγμένα με φέτα καπνιστού χοιρινού και ντιπ μελιτζάνας της Κωνσταντίνας - Ορεκτικό - Επεισόδιο 46

Δευτέρα 18/03/19 14:18

Σπαράγγια τυλιγμένα με φέτα καπνιστού χοιρινού και ντιπ μελιτζάνας της Κωνσταντίνας - Ορεκτικό - Επεισόδιο 46

Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής (10΄ προετοιμασία και 10΄ μαγείρεμα)
Υλικά Συνταγής

  • 1 βάζο σπαράγγια
  • 20 φέτες καπνιστού χοιρινού
  • 3 μελιτζάνες
  • 1 σκόρδο
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια
  • 1 κ. σ. αγελαδινό βούτυρο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • Καρυδόψιχα
  • μαϊντανός

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Βγάζουμε τα σπαράγγια από το βάζο, τα στραγγίζουμε, τα απλώνουμε σε στεγνή πετσέτα και όταν φύγουν όλα τα υγρά τα τυλίγουμε 3-4 μαζί στο πιάτο ορεκτικού με μια λεπτή φέτα καπνιστού χοιρινού (αλλαντικό).
  2. Κόβουμε 3 μελιτζάνες σε λεπτές φέτες, απλώνουμε πάνω τους λιωμένο σκόρδο και τις ψήνουμε στο γκριλ για περίπου μισή ώρα.
  3. Τσιγαρίζουμε μια κονσέρβα μανιτάρια.
  4. Ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας αγελαδινό βούτυρο με λίγο λιγότερο από ένα ποτήρι γάλα.
  5. Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν αλοιφή μαζί με μια χουφτίτσα καρυδόψιχα και λίγο μαϊντανό.