Μερίδες 5
Χρόνος παρασκευής ( 30 λεπτά προετοιμασία και 7 ώρες στο ψυγείο)
Υλικά Συνταγής
- 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 300 γρ. μπισκότα γεμιστά σοκολάτας
- 600 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
- 500 γρ. πραλίνα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου
Υλικά Συνταγής (για τη γκανάζ)
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 200 γρ πραλίνα φουντουκιού
- Πουράκια σοκολάτας
Εκτέλεση Συνταγής
- Παίρνουμε τα γεμιστά μπισκότα, τα ρίχνουμε στο πολυμηχάνημα και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Σκεπάζουμε το βούτυρο με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30’’ μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε τα μπισκότα και τα χτυπάμε για 30’’ μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο.
- Αδειάζουμε το μείγμα με τα μπισκότα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διάμετρο 24 εκ. και απλώνουμε το μείγμα πιέζοντας ελαφρά με ένα κουτάλι ή με το πάτο του ποτηριού
- Δεν προσπαθούμε να κάνουμε τοιχώματα, η βάση του γλυκού πρέπει να είναι επίπεδη.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 30’ μέχρι να δέσει το μπισκότο.
- Χτυπάμε το μασκαρπόνε στο μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τη πραλίνα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βγάζουμε το κάδο από το μίξερ και με μια πλαστική σπάτουλα ανακατεύουμε ξανά γιατί υπάρχει περίπτωση μέρος της πραλίνας να έχει καθίσει στο πάτο και να μην έχει χτυπηθεί.
- Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και βάζουμε από πάνω τη γέμιση.
- Λειαίνουμε με μια σπάτουλα την επιφάνεια και το αφήνουμε να παγώσει για 5 ώρες.
- Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση.
- Βάζουμε τη πραλίνα για την επικάλυψη σ ένα μπολ και μόλις πάρει βράση η κρέμα τη ρίχνουμε μέσα στη πραλίνα.
- Ρίχνουμε τη γκανάζ πάνω από το γλυκό μας, λειαίνουμε πάλι την επιφάνεια και το αφήνουμε να παγώσει για άλλες 2 ώρες.